Incredere versus timiditate

Ce este incredere? Este ceva ce pentru fiecare cititor inseamna altceva.

 

Poate se refera la usurinta de a lega relatii noi, de a vorbi fara stres cu cineva necunoscut, pana la a tine o conferinta in fata unui auditoriu cu zeci si sute de persoane.

 

Poate pentru altcineva inseamna capacitatea de a realiza orice isi propune, de a avea o cariera de succes, sau o viata de familie implinita. Sau poate e sentimentul ca suntem placuti de ceilalti, ca fizicul nostru este in armonie cu ceea ce vrem sa transmitem.

 

Increderea este un sentiment care apare in anumite momente, cu anumiti oameni, in situati date capabile sa ne declanseze aceste trairi. Caci increderea in sine este o stare asociata unor sentimente, reprezentata sau nu pe harta personala de valori.

 

Uneori se confunda increderea in sine cu alte stari precum agresivitatea, aroganta, indiferent de cum alegem sa le denumim sunt stari care ii pot afecta pe cei care devin tinta manifestarilor noastre si ca urmare, prin efectul de bumerang al universului sa ne afecteze propriile interese.

 

Oare cum considerati o persoana ca avand incredere in ea. Pe cel care este plin de muschi, cu ’’gura mare’’ care incearca prin atitudine, tonalitate sa inspire frica celor din jur sau pe acela, care chiar la fel de bine dezvoltat fizic, dar care vorbeste bland, se misca cu calm, transmite echilibru si incredere.

 

Eu personal consider increderea in sine ca o stare de echilibru, o liniste interna care se transmite, se percepe la nivel de subconstient si care ii face pe ceilalti sa se comporte ca atare mai relaxati, mai echilibrati.

 

A fi increzator nu trebuie aratat, se transmite, este o stare ce nu poate fi mimata. Este ca si cum am incerca sa mimam curajul in fata unui caine, ne va mirosi imediat, va sti ca suntem departe de curaj. Tot asa subconstientul nostru stie sa „miroase ” minciuna si ne transmite stari si sentimente care ne fac sa actionam intr-un anumit fel.

 

Poate ca undeva in interior, v-ati intrebat de ce cand cineva incearca sa va convinga de increderea in sine parca ceva nu merge, nu se potriveste. Fara antrenament al comunicarii dintre constient si subconstient, primim informatia ca o senzatie vaga, cu antrenament devenim capabili sa intelegem si sa folosim constient mult mai multe informatii, din multitudinea cu care suntem bombardati.

 

Adevarata incredere vine din interior si in articolele urmatoare vom analiza cum putem sa gasim increderea interioara, sa o folosim si sa o extrapolam in alte domenii ale vietii noastre.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: