Increderea celor ce au un obiectiv

Un obiectiv bine stabilit si mai ales insusit la toate nivelurile mentale, devine automat motorul pentru motivatie si implicit pentru actiune. Asumarea unui obiectiv duce la cresterea increderii in sine caci dorinta de realizare devine mai puternica decat frica interioara.

 

O maxima scrisa pe un panou publicitar, intr-o importanta competitie sportiva spunea; ’’obstacolele apar cand ne luam ochii de la obiectiv’’. Obstacolul devin modalitatea de a renunta usor, ascuns in spatele unui zid greu de trecut, o scuza suficienta si eficienta.

 

Cand toata energia mentala este organizata si canalizata in actiuni, ganduri si sentimente care au ca scop indeplinirea unui obiectiv, nu mai ramane timp pentru indoieli, frica si neincredere. Orice s-ar spune despre anumiti oameni, noi majoritatea, nu putem face doua lucruri in acelas timp si asta se aplica si proceselor de gandire. Faceti un mic test alegeti doua lucruri, unul care va place foarte mult si unul care nu va place si incercati sa va ganditi la ambele in acelas timp. Puteti, probabil ca nu, mintea fuge, este adevarat ca uneori foarte repede, de la o idee la alta, dar pe rand.

 

Si atunci daca tot nu putem face decat un lucru odata, daca nu putem folosi energia asta fantastica a mintii, decat pentru o singura activitatea odata, de ce sa nu alegem sa o folosim pentru a gasi cele mai bune solutii si variante.

 

Sa facem o alta presupunere, planul nostru a ajuns intr-un impas sau suntem intr-un moment dificil al vietii. Daca tot e sa alegem ce gandim, ce sentimente folosi,m sa alegem intrebarile de genul; „cum pot sa rezolv repede si bine…” sau „ce solutii exista la situatia creata”. Si va rog dati-va o sansa, nu raspundeti cu : “niciuna”.

 

In acest fel, obiectivul devine mult mai important decat frica, decat nesiguranta si asa cum am tot scris in articolele mele si cum predau la fiecare curs, doar exersarea zilnica si perseverenta duce la maiestrie. Cu fiecare obiectiv implinit, cu fiecare drum finalizat, increderea in fortele noastre creste si devine o obisnuinta, ajunge sa faca parte din harta noastra mentala.

 

Stabiliti obiective si mai ales urmati-le, caci efectele benefice asupra propriei personalitati sunt extraordinare.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: