Increderea in propriile greseli

115.Increderea in propriile greseli

 

Fiti increzatori in propriile greseli, caci acestea reprezinta doar simple mijloace de a invata ceva. Multumiti-le, caci inseamna ca sunteti pe drumul cel bun. Greseala inseamna in primul rand ca faceti ceva nou, ca sunteti deja in afara zonei de confort si asta nu insemna decat progres.

 

Cu fiecare succes, toate greselile facute vor fi incorporate in proces, invataturile trase, devin pasi pe dumul ce duce la reusita si cu fiecare reusita increderea in sine creste si fiecare greseala viitoare este mult mai usor de acceptat si invataturile ei, mult mai usor de asimilat.

 

Oamenii de succes au facut din succes o parte integranta si obisnuita a vietii lor, au invatat cum sa foloseasca fiecare greseala, pana la a  nu o mai considera greseala ci doar experiment. Ideea de greseala rezida din frica de esec, din frica raspunsului corect, cum mai este numita. Daca elevul ar fi invatat sa foloseasca erorile in procesul de invatare, probabil ca umanitatea ar fi acum la mii de ani lumina.

 

Mantre de folosit in relatia cu greseala

–        Intreaba-te ce ai invatat din greseala si noteaza, pastreaza un jurnal al invataturilor

–        Intreaba-te ce ai face diferit data viitoare

–        Modifica-ti comportamentul si actiunile ca urmare a invataturilor primite

–        Aminteste-ti ca o greseala este o lectie, multumeste-i si nu acumula sentimente neplacute, bucura-te ca ai invatat ceva nou.

 

Pe masura ce vei adopta un nou crez referitor la greseli si anume ca sunt doar o parte a procesului spre indeplinirea obiectivelor tale, cu atat mai usor va fi sa progresezi. Si ce este foarte important este sa recunoastem ca orice am incercat sa facem  nou, nu a fost usor de prima data, cum se spune “nimeni nu se naste invatat”. Cate bastonase si liniute am facut pana sa ajungem la litere si acum scrisul e ceva natural, fara de care nu stiu cum am fi ajuns aici unde ne aflam deja. De cate ori copii fiind am silabisit un rand. Mai are cineva problema asta? Ma refer la cei care imi citesc articolele caci din pacate nu in toata lumea scoala este accesibila.

 

Iubiti-va si respectati-va frica, esecul, greseala, toate fac parte din drumul nostru, diferenta e facuta doar de cine se afla la control. Noi sau ele?

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.