Increderea in sine – stare interioara

114.Increderea in sine – stare interioara

 

Asa cum am vorbit in articolul precedent, increderea personala este o stare interna, o forma de reprezentare pe harta mentala a unor valori, a unor crezuri referitoare la noi si la capacitatea noastra de a actiona in mediul inconjurator.

 

Iata in continuare un exercitiu simplu de urmat si de aplicat in orice situatie:

 

–        Relaxeaza-te si in timp ce te relaxezi, alege un moment din viata cand te-ai simtit total increzator/increzatoare

–        Paseste in acel moment si incearca sa simti, sa vezi, sa auzi ceea ce ai simtit atunci. Unde erai, cu cine erai, ce iti spuneai cu vocea interioara, cu ce ton, ce cuvinte foloseai

–        Analizeaza cu rabdare toate senzatiile din corp, caldura, frig, stare de confort, relaxare, sau poate incordare, precipitare etc, orice senzatie sub orice forma

–        Cat de mult iti placea sentimentul, starea generala pe care o experimentai in acele momente de maxima incredere in sine

–        Acum incearca sa gasesti un moment din viata unde nu te simti deloc increzator in fortele proprii si incearca sa transpui cat mai fidel toate starile, sentimentele, trairile, sa vezi, sa auzi si sa-ti spui cu vocea mintii exact ce iti spuneai cand erai foarte motivat.

 

S-a schimbat ceva? Toate cele de mai sus fac parte din exercitii simple de programare neuro lingvistica  – NLP.

 

NLP-ul asta face in principal incearca sa gaseasca toate modalitatile si submodalitatile dupa care functioneaza mintea fiecarei persoane, si prin schimbari de imagini interioare, stari, tonalitati, sa se poata schimba foarte repede o stare si respectiv un comportament.

 

Uneori e nevoie de doar cateva minute pentru a schimba un comportament pe care  nu il dorim si cu care ne-am obisnuit de foarte multi ani, ca de exemplu o dependenta.

 

Ce vreau sa mentionez, ca orice remediu NLP-ul nu are succes si mai ales pe termen lung, fara implicarea celui ce doreste schimbarea si mai ales, atentie, daca o doreste. Cum se zice in popor „dragoste cu sila nu se poate”.

 

Pentru a castiga sau recupera increderea in sine nu avem nevoie de ani de zile de consiliere, de tratamente dure sau extreme, ci doar sa invatam sa ne accesam potentialul imens de invatare, adaptare si schimbare al subconstientului nostru, sa facem toate acestea in mod constient nu inconstient.

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.