Increderea in sine – un nou exercitiu

Increderea in sine stare interioara

 

Se poate castiga sau recastiga increderea in sine? Da, tot asa cum putem sa accesam orice stare cand cunoastem si aplicam corect tehnica potrivita. Una din cele mai simple metode este sa folosim acea functie minunata a subconstientului, care nu poate sa faca diferenta intre real si imaginar. Si mai specific, orice ne imaginam suficient de intens si o perioada de timp, subconstientul incepe sa creada ca este adevarat.

 

Deci sa folosim aceasta tehnica si in favoarea noastra. Cum? Pretinzand ca avem deja ceea ce vrem sa avem, ca suntem, deja ceea ce vrem sa fim. Pentru a fi mai clara voi lua un exemplu. Sa presupunem ca cineva isi doreste sa treaca la o functie de conducere, sa urce una sau mai multe trepte pe scara profesionala. Atentie, vorbesc pentru cei care au cunostintele profesionale necesare sau se afla aproape de a le obtine.

 

Iata pasii ce trebuie urmati:

–        Exercitiul incepe inca de dimineata, de la trezire

Inainte de a te da jos din pat, petrece 10 minute si imagineaza-ti ca  in ziua ce va urma ai deja functia pe care o doresti

 

Raspunde la urmatoarele intrebari:

–        Cum te comporti in noua pozitie

–        Care este noua postura corporala

–        Cum respiri

–        Care este dialogul interior, ce-ti spui cu vocea mintii

–        Cat de cincrezator esti acum, cum iti exprimi la exterior, noua incredere in sine

–        Cum te imbraci, ce fel de haine porti, dar ce accesorii

–        Cum zambesti, cum vorbesti, cu ce tonalitate.

 

Imagineaza-ti cat mai intens, traieste acele momente, fa sa-ti placa fiecare moment din noua pozitie profesionala.

 

Dupa acest scurt exercitiu de imaginatie si mai ales dupa ce ti-ai raspuns la intrebarile de mai sus, incepi sa te comporti ca atare. Ce inseamna asta?

 

Imbraca-te, comporta-te, vorbeste, gandeste, ca si cum ai avea deja noua functie.

 

Probabil ca la inceput va fi mai dificil mai ales daca structura mentala este departe de ceea ce iti doresti sa devi, dar cu perseverenta, rezultatele pot fi neasteptat de bune.

 

Alegerea unui candidat, indiferent ca este vorba de profesional, viata personala etc se face pe baza hartii mentale proprii si pe baza informatiilor pe care le transmite subconstientul nostru.

 

Subconstientul nostru este cartea noastra de vizita aparent ascunsa, dar care transmite chiar fara voia noastra, ceea ce suntem cu adevarat. Fara sa schimbam crezurile si valorile deja inscrise in subconstient, nu ne putem schimba si efectul imediat vizibil este ca obtinem tot ce am obtinut si pana acum.

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.