Indragosteste-te intai de tine

Iubirea este o energie foarte puternica, probabil cea mai puternica energie din univers. Si ma intreb cum ar fi sa folosim aceasta energie extraordinara ca sa ne hranim si sa ne vindecam pe noi.

 

Cerem mereu iubire, respect si apreciere de la ceilalti, dar noi nu suntem dispusi sa o oferim. Parca mereu transferam puterea si responsabilitatea in afara noastra. Cumva ne este frica de noi si de puterea noastra.

 

Dar cum bine stim, orice schimbare incepe cu noi. Si eu cred ca nu am dreptul sa cer cuiva ceva ce eu nu sunt capabila sa-mi ofer sau sa ofer. Este ca si cum niste parinti obezi si care nu au grija de viata lor le cer copiilor, chiar pedepsindu-i, sa duca o viata sanatoasa.

 

Asa ca sa incepem cu noi. Nu avem controlul asupra gandurilor, sentimentelor si actiunilor celorlalti (poate doar intr-o mica masura), dar putem avea control deplin asupra noastra.

 

Nu am toate raspunsurile, dar pot sa-ti spun ce a functionat pentru mine:

  • Am inceput un jurnal al recunostintei, in care scriu despre toate lucrurile, oricat de marunte ar fi, care m-au bucurat in ziua respectiva.

 

  • Scriu tot ceea ce am invatat si orice situatie in care am reusit sa actionez impotriva pornirilor mele negative.

 

  • Am invatat sa am multa grija de mine, fara sa sparg o banca. Exista o multitudine de posibilitati de a face sport, de a manca sanatos si de tratamente cosmetice care nu costa nimic sau aproape nimic.

 

  • Invat in fiecare zi sa ma uit in oglinda si sa caut ceea ce imi place, oricum defectele sunt o chestie subiectiva.

 

Sunt probabil mii de solutii pentru a invata sa te apreciezi si sa te iubesti asa cum nimeni nu o va face. Ca pana la urma tu esti cea mai importanta persoana din viata ta. Daca tu nu mai esti, povestea ta se incheie si devii doar o amintire.

 

Chiar mi-ar placea sa-mi scrieti ce metode aplicati voi pentru viata voastra.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: