Intreruperea de pattern sau cum sa schimbi o stare in NLP

O intrerupere de pattern sau o schimbare de stare este orice actiune care rupe fluiditatea unei comunicari, fie ea verbala sau nonverbala.

Intreruperea de pattern:

  • Poate sa apara in orice moment. Ca de exemplu, telefonul care suna sau vibreaza in mijlocul unei conversatii, o usa care se deschide etc. Sunt inerente si pot sa aduca un plus de stres. Dar daca le folositi ca si practicant de NLP, pot sa fie foarte utile. Sa presupunem ca tocmai ati dus discutia, fara sa vreti intr-o directie nu tocmai buna. Atunci puteti sa intrerupeti patternul ca sa regasiti echilibrul si siguranta in comunicare. Puteti sa scapati un pix, sau o agenda, dar nu incercati sa varsati un pahar de apa in capul interlocutorului….
  • Este foarte eficient si atunci cand doriti sa schimbati un sentiment neplacut. Il puteti folosi si cu voi insiva, cu mare succes. Sa presupunem ca aveti o discutie placuta cu un bun prieten care tocmai atunci incepe sa-si aduca aminte de nu stiu ce esec. Nu-l lasati sa se duca acolo. Doar invatam NLP ca sa cream o viata mai buna pentru noi si pentru ceilalti. Trantiti ceva, scapati o furculita sau un stranut. Dar va rog sa o faceti natural. Nu-i aratati celuilalt ce grozavi sunteti ca schimbati discutia spre ceva mai placut. Lasati ego-ul pentru alt moment.

Schimbarea de stare:

  • Poate sa fie folosita pentru a evidentia trecerea de la o stare la alta.
  • Este folosita in cadrul exercitiilor de NLP pentru a pregatii mintea pentru o noua transformare.
  • Poate fi folosita oricand cand se doreste mutarea atentiei spre un alt domeniu. De exemplu se discuta intr-o sedinta despre implementarea unui nou soft si pentru a muta intrega atentie spre un alt punct al sedintei care nu are legatura cu implementarea de soft, trebuie intrerupta starea.
  • Se poate face usor prin schimbarea atentiei catre un obiect fizic sau prin reamintirea unor situatii simple dar placute. Ce a mancat la cina sau cand a vazut ultimul film.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: