Jurnalul succesului

Ne traim viata asteptand confirmari exterioare. Suntem invatati ca trebuie sa primim laude, sa obtinem note cat mai bune si sa evitam criticile. Uneori este foarte greu sa obtinem o recunoastere a meritelor noastre, din varii motive.

Poate ceilalti nu au obisnuinta de a lauda, poate se folosesc de nevoia noastra de reconfirmare pentru a ne manipula emotional si cine mai stie ce motive exista.

 

Asa ca cel mai simplu este sa o facem noi pentru noi. Secretul unei vieti linistite este sa nu mai asteptam ceva din afara si sa gasim motivatia, recunostinta si puterea din interior.

 

Stiu ca uneori poate sa fie greu, mai ales daca ne confruntam cu critica din partea celor care conteza pentru noi, dar de fapt e un joc emotional pe care trebuie sa-l castigam in favoarea noastra. Orice asteptam din afara ne lasa fara control si fara putere.

 

Asa ca e momentul sa-ti recapeti puterea asupra sentimentelor tale, caci asta cautam de fapt: emotii pozitive care sa ne faca sa mergem mai departe. Inca ma intreb de ce nu se preda asta in scoala si de ce nu inteleg oamenii ca motivatia pozitiva este de o suta de ori mai puternica decat cea negativa. Poate datorita inclinatiei noastre naturala catre negativitate? Cine stie.

 

Un exercitiu foarte simplu, dar foarte puternic este jurnalul succesului personal si e nevoie de doar cateva minute in fiecare zi.

 

Seara inainte de culcare, petrece 5-10 minute si scrie intr-un jurnal special toate situatiile cu care te-ai confruntat si ce resurse personale ai folosit sa duci treaba la bun sfarsit. Stiu ca la inceput poate parea mai greu, mai ales ca multi au fost educati sa nu-si recunoasca valoarea sau, mai rau, sa o ascunda. Dar functioneaza. Daca va place tehnica mai mult decat hartia, puteti sa folositi o aplicatie.

 

Avem nevoie de jurnale personale ca instrumente de dezvoltare personala. Viata noastra este in permanenta transformare si schimbarile trebuie urmarite si documentate. Altfel, ne lasam viata la discretia hazardului.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: