Leadership sau cine incurajeaza mai mult

Many Hands raise high up on blue background

Viata unui lider nu este niciodata usoara. De la el se asteapta cel mai mult, orice greseala este vanata mai mult, in spatele titulaturii de lider se ascunde un om cu calitati si defecte si cu o oarecare doza de egoism.

 

Un lider este un incurajator inteligent. Inteligenta vine din faptul ca trebuie sa stie cum sa incurajeze fiecare om din echipa intr-un fel personal si individual, astfel incat sa ajunga la subconstientul acestuia si la resorturile care il fac sa se miste in directia dorita.

 

Un “bravo!” s-ar putea sa fie util pentru un tip de angajat, dar nu suficient pentru altul. Un “fine tune” este foarte necesar. Ce functioneaza pentru un angajat nu va functiona pentru un altul.

 

Cum sa faci asta chiar azi:

 

Incurajeaza in fiecare zi un numar de persoane, sa zicem 5-10. Incearca diverse metode pentru fiecare pana afli ce functioneaza si iti poti nota. Poate la inceput o sa te simti stangaci, poate chiar ca un impostor, dar totul tine de cat de mult vrei sa vezi si sa dezvolti ceea ce este bun in cei din jur.

 

Daca lucrezi singur, poti sa incepi cu prieteni, familie, vecini sau poate chiar straini. O vorba buna nu a facut rau niciodata.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: