Limbajul versus rezultate

105.Limbajul versus rezultate

 

In programarea neuro lingvistica – NLP, studiul limbajului, alaturi de fizionomie, miscarea ochilor, etc, sunt factorii importanti si determinanti pentru modul in care o persoana isi reprezinta lumea, stocheaza informatia, simte, gandeste si actioneaza. Caci o stare determina un sentiment care determina un proces de gandire, care in final da nastere la o actiune.

 

Fiind ’’Master practitional NLP’’, pentru mine a devenit competenta inconstienta sa studiez limbajul celor din jur si sa determin paternuri de gandire, care in final duc la rezultate. De multe ori, intr-o discutie cu o persoana nou cunoscuta, dupa ce mi-am dat seama care sunt structurile interne de gandire, o intreb daca este adevarat ca in viata ei se intampla un anumit lucru, ceva ce nu mi-a spus pana acum. Intrebare urmata imediat de ’’ Dar de unde stiu?’’. Si uneori imi place sa adopt un aer misterios, turbanul si globul de cristal imi lipseste din fata si sa spun‚ ’’Asa, al 6-lea simt’’.

 

Nu am nici un simt in plus, fata de ceilalti oameni. Fiecare gest, fiecare tresarire, era un ghidaj foarte bun pentru o previziune.

 

Sa revin la ceva ce puteti folosi in viata de toate zilele. Incepeti cu voi si analizati atent, ce cuvinte si ce expresii folositi, atentie, chiar daca le vocalizati sau nu. Cum am mai spus, dialogul interior este poate mai important decat cel exterior, caci nu este ingradit de regulile de comportament in societate si in mediul in care activam.

 

Orice formulare negativa, limitatoare, este de notat si apoi observati atent daca aceste formulari nu cumva produc in viata voastra ceva ce nu va doriti.

 

Vechiul proverb ‚’’atentie ce iti doresti ca se poate indeplini’’, se poate transforma si in ‚’’atentie ce iti spui ca se poate intampla’’.

 

Schimband limbajul, mai ales pe cel interior, va puteti schimba viata, doar de voi depinde si NU de justificarile, scuzele sau alte persoane de care credeti ca depinde fericirea voastra.

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.