Lipsa claritatii – sindromul usii inchise

Sa ne imaginam pentru un moment ca cineva va spune ca puteti intra in posesia unei imense comori, dar nu aveti harta si nici nu puteti sa intrebati pe drum. Imposibil de aflat. Dar aveti dreptul la un singur telefon in care sa aflati cat mai precis unde sa afla comoara. Ce veti face? O sa ascultati fara sa notati, cu speranta ca va veti aminti ceea ce trebuie sau o sa puneti mana pe un pix si o hartie si o sa notati cat mai clar toate datele care va ajuta sa ajungeti la comoara? Cred ca varianta doi. Eu asa as face.

 

Si acum sa ne gandim ca aceasta comoara este viata voastra, tot ceea ce sperati sa obtineti sau macar ceva la care visati de mult timp. Visul este efemer, se schimba, se uita si se pierde, dar scrisul ramane.

 

Incepeti sa va planificati viata, fiecare capitol important pentru voi, de la cariera, familie, pasiuni etc., in scris.

 

Ce este mai important in viata decat ceea ce puteti realiza si face pentru voi si pentru familia voastra? Cat de importante sunt momentele frumoase petrecute in familie, echilibrul interior si echilibrul dat de o viata traita cu dragoste si pasiune.

 

Planul este primul pas. Un plan bine intocmit, cu pasi bine stabiliti, duce la un impuls motivational. Parca este mai usor sa slabesti 10 kg daca ai un regim personalizat si un plan de viata.

 

Asa ca iata cateva idei de urmat:

  1. Stabiliti care sunt domeniile importante din viata.
  2. Scrieti cat mai detaliat care ar fi situatia ideala in fiecare caz, ceva mai mult decat aveti acum, dar nici prea mult astfel incat sa nu va sperie de la inceput.
  3. Faceti un plan detaliat pentru fiecare domeniu.
  4. Revizuiti lunar planul si notati fiecare idee importanta si fiecare modificare ce trebuie facuta.
  5. Incepeti cu pasi mici, dar constanti. O schimbare, fie si mica, are nevoie de timp pentru a fi implementata. Subconstientul nostru cere repetari succesive pentru a implementa un nou obicei sau un nou crez.
  6. Sarbatoriti fiecare punct atins din planul vostru, dar intr-un fel care sa nu contravina obiectivului insusi.
  7. Bucurati-va de drum si gasiti mereu ceva bun de invatat din fiecare esec. Esecul apare doar cand renuntam la a mai incerca.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: