Luptati pentru voi

Istoria e plina de fapte eroice, aparent imposibile ale celor care nu mai aveau nimic de pierdut. In acele momente dispar frica, limitarile, intrebarile fara raspuns. Este acum ori niciodata.

 

In realitate si din fericire nu suntem pusi in situatii de viata si de moarte. Nu trebuie sa cautam solutii rapide la situatii extreme. Dar totusi, cum ar fi daca ne-am antrena sa actionam ca si cum totul ar depinde de noi si de deciziile noastre?

 

Sa ne imaginam ca mai avem de trait doar un an. Si ce facem in acest an va conta pentru sufletul nostru. Cate carti necitite sau nescrise vom duce cu noi? Cate pasiuni netraite, cate locuri nevizitate? Cum ar fi daca in ultimul an de viata ai alege sa fii cine vrei sa fii si te-ai duce pe acest drum, fara sa tii cont de limitari? Cum ar fi sa muncesti cu pasiune sau sa-ti gasesti pasiunea?

 

Cum ar fi sa spunem te iubesc in fiecare zi si sa-i imbratisam pe cei dragi? Sa fim amabili, veseli, optimisti, caci toate acestea conteaza in acest an, mai mult decat in intreaga noastra viata.

 

Cum ar fi sa te trezesti dimineata si sa traiesti fiecare clipa, fiecare moment cu pasiune si curiozitatea unui copil? Sa facem sa dispara frica de ziua de luni si asteptarea de vineri. Sa traim fiecare zi ca si cum ar conta, caci chiar asa este. Dincolo de rapoarte, termene limita, temele si dramele copiilor, suntem noi, creatii minunate ale universului. Nu e vorba de egoism, e vorba de a trai o viata care sa merite. Cum ar fi sa traim in fiecare zi ca si cum am fi exemple de urmat? Si voi, parintilor, nu uitati ca sunteti exemple. Copii traiesc si cresc prin prisma exemplului vostru si prin prisma alegerilor voastre. Ei sunt, in mare parte, oglinzi ale sufletului vostru. Daca nu va place ceva din exterior, e nevoie in primul rand sa schimbati voi ceva in interiorul vostru.

 

Adevarul este ca nimeni nu stie ce aduce ziua de maine, dar poti sa traiesti cu pasiune sau cu teama si suferinta. Intr-o situatie normala, in care un om este in siguranta si nu traieste intr-o relatie abuziva, violenta sau intr-o zona de razboi, doar reprezentarea personala a realitatii creeaza raiul sau iadul personal. Modul in care ne raportam la o situatie data, etichetele pe care le punem ne creeaza realitatea.

 

Traieste ca si cum ai trai pentru tine si nu pentru altii, traieste cu bucurie si apreciaza-i pe cei pe care universul i-a scos in calea ta.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: