Matematica succesului

150.Matematica succesului

 

Matematica succesului este relativ simpla si impartita in formule.

 

Formula I –  stabileste un obiectiv

Trebuie sa sti ce vrei. Nu poti avea succes daca nu sti ce vrei, foarte clar. Ce inseamna clar. Sa determini care sunt obiectivele, in fiecare capitol al vietii tale, indiferent daca vorbim despre sanatate, familie, bani, dezvoltare personala sau alte pasiuni. A determina un o obiectiv, poate parea simplu la prima vedere dar presupune implicare, detalierea acestuia in scris si mai ales iesirea din zone de confort. Orice obiectiv nou, presupune sa ne asumam riscuri, sa facem lucrurile altfel, sa crestem, sa ne autodepasim.

 

Claritatea in stabilirea unui tel nou inseamna putere, inseamna nu unul, ci mai multi pasi facuti deja pe drumul realizarii, caci presupune incheierea unui acord intre noi si univers, prin care ne asumam dorinta de succes.

 

Pentru fiecare lucru pe care il facem pe parcursul unei zile trebuie sa ne punem intrebarea, “Ne foloseste, este util pentru noi si pentru telul nostru?” Si aici nu trisati, daca aveti ca obiectiv o sanatate mai buna de exemplu, fumatul nu-l treceti la capitolul relaxare, fiti sinceri cu voi si respectati-va obiectivele propuse, pentru ca si universul sa le respecte.

 

In momentul in care stim exact ce vrem, creierul nostru incepe sa lucreze, sa gaseasca solutii si modalitati de realizare.

 

Formula II – actioneaza

 

Poate la inceput e greu sa actionezi, dar incepe sa o faci si apoi modifica orice actiune care te indeparteaza de obiectiv. Foloseste frica de schimbare, de necunoscut in folosul tau, nu te lasa dominat de ea. Foloseste frica de a nu obtine toate lucrurile minunate care vin cu obiectivul tau, pentru a putea stapanii frica de necunoscut, esec, etc.

 

Formula III – flexibilitate si perseverenta

 

Fi flexibil in a adopta noi pasi in planul tau. Flexibilitatea este inainte de toate, putere. Nu te teme sa schimbi ceea ce nu merge. Asta nu inseamna ca ai gresit sau ca nu o poti duce la capat ci doar, ca este nevoie de o ajustare. Nu da problemelor aparute pe parcurs, o amploare mai mare decat este nevoie.

Adultul are prostul obicei sa renunte dupa un esec si sa ne gandim unde ar fi lumea acum daca copilul cand invata sa mearga, sa vorbeasca, ar renunta dupa primele cazaturi sau dupa primele cuvinte “stalcite”. Eu nu as putea sa scriu acest articol si nici voi sa-l cititi daca, genii precum Thomas Edison sau Steve Jobs nu are fi avut un vis si nu ar fi perseverat in “nebunia” lor de a face ceea ce toti credeau ca este imposibil.

 

Formula IV – cauta modele

 

Nu e nevoie sa redescoperi roata. Cauta modele in domeniul tau si “modeleaza-le”. Foloseste tot ce este nevoie, coaching, exercitiii de NLP, pune intrebari, stabileste interviuri, citeste biografii ale celor care deja sunt acolo, sau cat mai aproape de ceea ce vrei sa fi.

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.