Metode simple de imbunatatire a calitatii de leadership

Leadership-ul este o stiinta care poate fi adusa la rangul de arta. Si mai mult, depinde de relatiile pe care le stabileste in interiorul si in exteriorul companiei.

Sunt cateva domenii in care se poate lucra pentru a dezvolta un leadership sanatos:

  • Asigurarea unui mediu de lucru sigur. Stresul nu face decat sa diminueze functiile proceselor mentale si deci un angajat stresat este mult mai putin productiv si predispus la imbolnavire decat un angajat multumit.
  • Dezvoltarea inteligentei emotionale. In zilele noastre sunt foarte multe teste care iti pot arata nivelul inteligentei IQ, dar in prezent o inteligenta emotional EQ dezvoltata si antrenata este cu mult mai valoaroasa decat un IQ mare.
  • Gasirea propriului stil de leadership si adaptarea acestuia la personalitatea proprie si la cerintele de mediu. Adaptarea si flexibilitatea sunt calitati esentiale nu doar pentru un leader, ci si pentru oricine isi doreste o evolutie personala si profesionala.
  • Furnizarea unui feedback care sa devina hrana pentru suflet si minte. Mintea are nevoie permanent de feedback si modul in care acesta se face poate sa ajute in procesul de invatare si in activitatea curenta sau poate sa devina distructiv.
  • Comunicare si iar comunicare. Comunicarea este probabil cel mai dificil lucru din viata fiecaruia. Comunicarea nu inseamna doar transmiterea unei informatii, ci transmiterea in asa fel incat sa fie pe deplin inteleasa de celalalt.

Acestea sunt doar cateva aspecte importante ale structurii de leadership care pot fi imbunatatite. Dar trebuie sa se lucreze constant si in toate directiile, deoarece separat nu valoreaza foarte mult, in special pe termen lung.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: