Miscarea – sursa de reusita

116.Miscarea – sursa de reusita

 

Imi place foarte mult expresia: ”ce nu se foloseste se pierde”, atat de adevarat pentru intreaga noastra dezvoltare personala, pentru vointa, inteligenta, memoria, capacitatea de adaptarea la situatii noi de viata, de relationare si cate si mai cate.

 

Un bulgare de zapada, mic, aruncat la vale cu destula forta initiala (motivatie), se va rostogoli si va creste exponential cu distanta parcursa, poate va incetini putin pe parcurs, datorita unor obstacole, dar implacabil forta de atractie a pamantului il va atrage in jos, la vale.

 

Tot asa este si actiunea noastra. O actiune inceputa cu o energie suficienta, care sa asigure motivatia pe perioada de proba, va capata forta si piedicile aparute, se vor constitui doar in intarzieri, drumul nostru spre obiectiv este sigur determinat de vointa, care in alegoria de mai sus reprezinta forta de atractie a pamantului.

 

Dezvoltarea mintii noastre se opreste doar atunci cand decidem noi asta, cand lenea se ascunde in spatele unor afirmatii de genul „sunt prea batran ca sa mai invat”, „nu inveti calul batran sa mearga in buiestru” si tot asa.

 

Ce inseamna miscarea pentru mintea noastra, in nici un caz „a butona la televizor”. Miscarea inseamna orice activitate care ne scoate din zona de confort, care ne provoaca. Chiar daca avem o meserie care presupune procese de gandire complexe si acestea pot deveni rutina. Miscarea presupune noutate, tot asa cum cei care fac sport stiu ca trebuie sa alterneze diferitele antrenamente, caci muschiul are o memorie si facand acelas exercitiu iar si iar, nu mai are efect.

 

Pune un stop si analizeaza momentul din viata ta, intoarce-te in ultimele zile si incearca sa-ti amintesti ce lucruri noi ai facut, ce ai facut total diferit si va rog nu ma refer ca ieri ati inceput micul dejun cu omleta, in loc de gem. Nimic? Sau poate prea putin, cateva minute? Toate astea sunt zile in care mintea nu exerseaza, nu se misca in sensul dezvoltarii, ci al stagnarii.

 

Daca asta va doriti, toate bune, dar daca va doriti o viata in care la batranete sa puteti fi un mentor pentru nepoti si nu acei bunici care povestesc iar si iar o intamplare din tinerete, acum e mometul sa incepeti un program de antrenament al mintii. Zilnic, constant, doar cateva minute pe zi.

 

Toata lumea spune „faceti miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi”, dar eu nu am vazut sau auzit inca nici o reclama de genul „antrenati-va mintea si sufletul cel putin 30 de minute in fiecare zi”.

 

Si chiar trebuie sa ne spuna asta o reclama tv? Nu cred, traim intr-o societate si o perioada de timp extraordinare, cand accesul la aproape orice informatie este extrem de facil si relativ ieftin.

 

Exersati-va mintea si sufletul, caci este tot ce aveti mai de pret.

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.