O noua viziune asupra controlului greutatii

43.O noua viziune asupra controlului greutatii

 

Probabil ca sunt persoane care deja s-au saturat de miile de diete care circula pe internet, eu cu siguranta am citit cateva zeci si unele promit rezultate miraculoase in cateva zile. Este o industrie infloritoare in spatele pastilelor de slabit, a dietelor, a tuturor mecanismelor care promit orice. Si cu toate acestea, obezitatea este o problema din ce in ce mai mare la nivel mondial.

Nu sunt dietetician si nici nu o sa scriu despre beneficiile unui aliment sau al altuia, dar intrebandu-ma de ce nu functioneaza toate acestea, am gasit cateva modalitati care pot schimba modul in care apreciem o dieta sau intreg mecanismul de slabire in general. Iata ce putem face:

–       Accepta momentul din viata in care te afli. Nu te mai lupta cu tine. Accepta ceea ce este si ca asta e doar pentru un moment dat in timp. Totul se poate schimba si modifica.

–       Stabileste un obiectiv real, bazat pe criterii de sanatate si nu pe imagini din revistele frumos colorate.

–       Renunta la a mai numara calorii. Incepe cu schimbari mici dar constante. Nu cred ca cineva s-a ingrasat in 2 saptamani deci nu cred ca o sa slabeasca natural asa de repede. Acorda-ti timp pentru a accepta schimbarile.

–       Implementeaza noi obiceiuri. Ca de exemplu te poti trezi cu 30 de minute mai devreme si sa-ti incepi ziua cu o plimbare scurta si nu cu o tigara si cafea. Pentru ca o actiune noua sa devina obicei, este nevoie de circa 2-3 luni pentru implementare.

–       Pentru a castiga o forma fizica buna, este nevoie de echilibru personal, sentimental, emotional. In cele mai multe cazuri, ingrasarea se produce pe fondul unui dezechilibru emotional. Nici o dieta din lume nu va ajuta, chiar ar putea sa faca mai rau, daca nu lucrezi cu emotiile tale si nu iti gasesti echilibrul interior.

–       Cand poftele sunt puternice, poti sa le schimbi intr-un moment. Cand nu mai poti dupa o pizza sau alt aliment nesanatos, intreaba-te ce cauti de fapt. Ce sentiment, ce stare doresti si gasesti alt mod mai sanatos de a o satisface.

Nu se poate face nici o schimbare pe termen lung fara echilibru emotional. Dieta presupune o privare de alimente si placere care poate fi mai greu resimtita daca nu se reinstaureaza echilibrul emotional inainte de dieta. Cauta cauza principala a dezechilibrului emotional si lucreaza intai cu aceasta.

 

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.