Obiectivele sau un Bau-Bau modern

Probabil ca sunt milioane de articole scrise pe tema obiectivelor si daca stiu asta de ce tot insist sa scriu iar si iar despre aceasta tema?

Aud mereu in jurul meu teorii ca e mai bine sa nu ai obiective, ca astfel pierzi oportunitati, ca e prea multa presiune la munca pentru a mai avea obiective si in viata personala etc.

Obiectivele sunt o forma foarte utila de a organiza mintea, de a-i transmite subconstientului in ce directie sa inceapa sa lucreze. Obiectivele nu trebuie sa fie doar niste rezolutii de anul nou, scrise in graba pe un servetel si uitate in geanta cu paiete sau in costumul cel bun.

Obiectivele ar trebui sa ne faca sa gandim si sa ne comportam altfel. De exemplu daca o persoana isi propune sa fie cel mai bun parinte pentru copilul sau si actioneaza, gandeste si simte constient asta in fiecare moment al zilei, se va transforma intr-un parinte mai bun sau mai rau? Eu cred ca va devenii un parinte din ce in ce mai bun si un exemplu pentru copilul sau.

Asa ca alegeti chiar acum scopurile in mod constient. Pune pe o lista tot ce e important pentru tine, in viata ta. De la familie, relatia cu partenerul, bani, dezvoltare personala etc. Alege-ti un obiectiv care sa-ti para cel mai interesant si care sa aiba cel mai bun impact asupra ta si asupra celor din jur. Ceva care sa te faca sa te scoli dimineata cu noaptea in cap si sa uiti sa te duci la culcare. Fixeaza si un termen limita pentru realizare. Candva e un drum care nu duce nicaieri.

Apoi noteaza-ti cat de grozav te vei simti cand vei atinge acel obiectiv, ce va aduce bun pentru tine si cei apropiati.

Chiar daca te mobilizezi, ai nevoie si de combustibil ca sa-ti duci obiectivul la capat si o astfel de lista poate sa fie de un real ajutor. Dar nu o citi precum lista de cumparaturi. Petrece cateva minute, dimineata si seara, ca sa vezi, auzi si sa simti ce vei simtii atunci cand iti vei realiza scopul propus. Imaginatia este foarte puternica, mai ales ca subconstientul nu face diferenta intre real si imaginar. Asa ca atentie ce-ti doresti ca se poate realiza.

Mai bine iti stabilesti tu scopuri precise pe care sa le urmezi cu placere, decat sa stabileasca altii pentru tine.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: