Optiuni versus decizii

Young stylish businessman touching virtual interface button. Pillar of transparent blue light. Future bio style interior on background. Interfaces collection.

Cand situatia o cere, este nevoie de optiuni. Liderii sunt responsabili de optiuni.

 

Cu cat sunt mai deschisi, au capacitatea de a genera mai multe optiuni si oportunitati. Dar pana cand? E nevoie de o decizie si de actiune.

 

Revenind la problema trecutului, cand optiunile neluate in considerare nasc intrebari despre un viitor alternativ (ce ar fi fost daca…?), prea multe optiuni genereaza nesiguranta. Sperie.

 

Aici intervine experienta si abilitatea fiecaruia de a elimina din optiuni pentru a o alege pe aceea ce pare cea mai buna. Daca nu sunteti sigur de cea mai buna optiune, poate e bine sa va pastrati deschise alte cateva.

 

Dar cine se dedica total unui singur plan, cand stie ca are mereu o alta alternativa?

O intrebare care nu trebuie uitata este :”Cum pot sa fac asta mai bine si mai repede?”. Indiferent de plan sau actiune o astfel de intrebare genereaza alternative, stimuleaza creativitatea si creste IQ-ul. Da IQ-ul ca si EQ-ul pot creste prin antrenament constant si permanent. Probabil ca si sloganul “nicio masa fara peste” are o legatura IQ-ul.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: