Pacaleala din spatele – „Eu nu o sa mai aman niciodata.”

60.Pacaleala din spatele – „Eu nu o sa mai aman niciodata.”

 

Nu pot sa scriu despre amanare fara sa fiu si eu la un moment dat, sau chiar de mai multe ori, o experta in amanare. Am invata sa aman totul, de la invatatul pentru examene, la antrenamentul pentru concursuri si pana la micile mele placeri. A fost un timp cand in afara de termenele limita la serviciu, in perioada in care lucram in contabilitate si consultanta, amanam totul si mai ales propria mea viata.

In timp ce studiam NLP-ul am inteles ca fiecare om are un sistem propriu de evitare durerii si de cautare a propriei placeri.

Asa ca mi-am cautat propriul sistem. Si am inceput din zona in care nu amanam ci chiar reuseam sa termin inainte de termenul limita. In fosta mea cariera. Am inteles ca doar pe harta mea mentala eu nu am vrut sa-mi dezamagesc clientii si asta se reflecta si asupra petrecerilor pe care le organizam, totul trebuia sa fie cat mai bine pentru invitatii mei.

Si atunci am decis ca trebuie sa devin propriul meu client si sa actionez ca atare.

Iata cum te poate ajuta experienta mea:

–       Cauta un domeniu al vietii unde nu amani si esti foarte bun a finaliza activitati in termen

–       Cauta emotiile asociate cu frica sau placerea, care te fac sa nu amani

–       Transpune toate acestea asupra tuturor zonelor in care vrei sa nu mai amani.

De exemplu, daca vrei sa faci o activitate sportiva regulata dar tot amani si stii ca pentru tine conteaza parerea celorlalti, este un bun moment sa-ti anunti intentia pe site-urile de socializare.

Chiar mai mult, sa faci un mic jurnal online al evolutiei tale, jurnal pe care sa-l poate vedea si prietenii tai sau cei care conteaza pentru tine.

 

Este doar un exemplu, solutii sunt multiple, doar de tine depinde sa-ti gasesti vointa care se mai pierde uneori in spatele amanarii.

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.