Pasi esentiali pentru acceptarea de sine

13.Pasi esentiali pentru acceptarea de sine

 

Probabil ca cea mai dificila stare catre care tindem, dar care nu este usor de atins, este acceptarea de sine. Lucru foarte dificil, cand indiferent de societate sau perioada istorica, au existat si exista norme clare in care oamenii trebuie sa se incadreze pentru a fi considerati buni.

Copilul cand se naste, nu stie ca nu este suficient de bun pentru familie, scoala, societate, decat daca actioneaza intr-un anumit fel. El este liber, dar numai pentru scurt timp, pana in momentul in care conventiile familiale si sociale isi pun puternic amprenta. Ca sa trec mai repede la solutii, pentru ca am mai scris articole pe aceasta tema, iata mai jos cativa pasi simpli pe care puteti sa-i urmati.

–       Noteaza toate sentimentele care te fac sa nu te simti suficient de bun. Nu le judeca si nu te judeca pentru ca le ai. Incearca sa accepti ca in spatele lor sunt doar experiente personale.

–       Cauta-ti un partener cu care sa impartasesti toate aceste sentimente, care sa nu te judece si care sa nu fie foarte apropiat.

–       Fa o lista cu toate actiunile bune care te fac sa te simti bine si programeza-le in fiecare zi, incearca sa schimbi un obicei prost cu o actiune placuta dar de aceeasi intensitate. Fa acest lucru pana la inlocuirea lor.

–       Cauta-ti pe cineva care sa te ghideze in dezvoltarea ta personala, dar atentie la dependente. Nu cauta pe cineva care vrea sa te faca dependent de el din motive financiare, personale sau de alta natura.

–       Cauta sa-ti intelegi si sa-ti accepti fricile. Daca intelegi si accepti, capeti putere asupra lor si devine mai simplu sa lucrezi cu ele.

Acceptarea de sine este un proces permanent. In fiecare zi suntem supusi unor presiuni exterioare de a fi sau a deveni ceea ce poate nu vrem sa fim. Acceptarea este in primul rand intelegere si apoi actiune.

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.