Pasiunea – succes garantat

Toata lumea doreste sa aiba succes intr-un domeniu sau altul, sau poate chiar in toate, dar foarte putini ajung sa-l aiba. De ce? Deoarece le lipseste pasiunea. Pasiunea este nu numai motivatie, ci si combustibilul atat de necesar pentru a termina o actiune. Fara pasiune suntem niste mici “zombii” care asteapta ziua de vineri si se gandesc cu neplacere la cea de luni.

 

Cum sa gasesti pasiunea in viata ta si mai ales sa o pastrezi, sa o folosesti. Cauta un moment in trecutul tau cand ai fost pasionat de ceva, de orice, chiar daca era vorba de o jucarie noua. Uneori, daca suferim de mult timp de o lipsa acuta de pasiune, este nevoie sa ne ducem multi ani in trecut sa o gasim. Partea buna este ca am experimentat, candva, pasiunea si o putem reconstitui oricand.

 

Dupa ce ai gasit acel moment, incearca sa-l rememorezi cat mai bine, sa-ti aduci aminte starile, gandurile, trairile prin care ai trecut, in timp ce faceai acel lucru. Ce anume ti-a trezit pasiunea, ce a mentinut-o. Noteaza toate acestea. Nu lasa informatiile sa fie uitate. Noteaza-le si vor fi baza pentru un jurnal al mecanismelor proprii de declansare a pasiunii.

 

Cum ar fi sa fim capabili sa gasim pasiune in lucrurile pe care nu vrem sa le facem, care nu ne plac. Cum sa ajungem sa ne placa sa mergem la dentist? E destul de simplu, dar necesita implicare din partea noastra si dorinta de a recapata controlul. Trebuie doar sa ne gandim care este scopul final, de ce trebuie sa facem o activitate. Si pentru asta, ne ajuta intocmirea unei liste cu toate beneficiile pe care le vom avea din rezolvarea unei sarcini neplacute. Sa avem mereu in vedere scopul final, care trebuie sa ne placa foarte mult.

 

Greutatile apar cand ne luam ochii de la obiectivul nostru. Cu cat ne place mai mult scopul final, cu atat si pasiunea este mai mare. Si cu atat va fi mai simplu sa ne folosim de ea, in fiecare zi.

 

Poate parea dificil sa fim pasionati de un serviciu care nu ne place, sau de un sef nu tocmai amabil, dar putem fi pasionati de toate acele lucruri, sau vacante pe care le putem cumpara din salariu. Putem fi pasionati de un sef, ca cel pe care l-am numit anterior, tocmai sa invatam sa fim altfel si sa ne bucuram ca pe lumea este atat de diferita, ne poate transforma, ne poate ajuta sa crestem.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: