Paznicul din umbra

Subconstientul nostru, are ca principala grija, sa acumuleze informatii si sa ne tina in siguranta si in viata. Felul in care o face nu ne ajuta mereu. Tot ce am acumulat ca experienta, toata harta mentala construita, este pilotul automat de care ne folosim in majoritatea timpului, pentru a ajunge acolo unde este deja stabilit.

 

Orice abatere de la drum, este corectata imediat. Sa luam un exemplu. Avem deja un crez implementat ca nu suntem foarte buni, pentru o anumita relatie. Poate cineva ne-a respins si ne-am simtit tare rau cand totul s-a terminat. Si atunci, experienta neplacuta a declansat un mecanism de fuga. Paznicul nostru secret, ne va tine departe de orice experienta care poate sa ne provoace stari similare cu cele precedente.

 

Si vine momentul in care cunoastem partenerul ideal, dar care din pacate, seamana fizic, sau se comporta asemanator cu cel care deja, are interdictie pe harta noastra mentala. Similitudinile, uneori, nu trebuie sa fie foarte mari. Poate acelasi parfum, inaltime sau greutate sunt factori declansatori suficienti pentru a trezi paznicul personal.

 

Si ca urmare, acesta ne va face sa ne comportam astfel incat sa-l indepartam. Si daca nici asa nu se poate, vom scoate din context toate acele lucruri, fapte, senzatii care ne intaresc crezurile personale. Si asta doar pe baza unor experiente trecute. Chiar daca dorim sa schimbam acest crez, subconstientul considera ca incercam sa iesim din zona de confort, de siguranta si va actiona ca atare.

 

Schimbarea este posibila, dar necesita perseverenta, implementarea unor noi crezuri personale si mai ales sa incepem sa ne analizam actiunile, reactiile. In momentul in care incepem sa facem toate acestea, este posibil sa primim exact opusul. Ceea ce este un semn foarte bun, schimbarea a inceput si paznicul nostru personal se lupta sa ne pastreze acolo unde deja suntem. Perseverati, caci sunteti pe drumul cel bun.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: