Personalitatea intre mit si realitate

Personalitatea intre mit si realitate

 

Chiar credeti ca avem o personalitate unica, fixa, batuta in cuie si pentru totdeauna? Eu nu prea cred. A avea o unica personalitate este doar un fel de autolimitare.

Nimic nu este fix, totul se schimba, de la zi la noapte, pana la fiecare celula din corpul nostru. Nu ne place schimbarea, e adevarat, caci ne scoate din zona de confort, dar e iminenta. Intrebarea este daca alegi sa te schimbi asa cum vrei tu sau accepti felul in care te schimba experientele, societatea, familia etc.

Suntem in fiecare moment intr-un proces complex de alegere. Fiecare gand, idee are un impact direct asupra activitatilor pe care alegem sa le facem sau sa nu le facem.

Intre optimism si pesimism, intre fericire si suferinta este doar un pas, o alegere personala. Depinde cui “pasam” puterea propriilor stari. Ne afecteaza evenimentele exterioare, sau ne asumam responsabilitatea propriilor trairi? Nu te poate supara nimeni si nimic, daca nu alegi asta.

In cazul in care consideri ca nu esti responsabil pentru propriile stari, analizeaza o situatie mai dificila in echipa in care lucrezi. Toata lumea reactioneaza in acelasi fel? Cu siguranta nu. Si atunci ce ii face pe oameni ca in aceeasi situatie data sa actioneze si sa reactioneze atat de diferit? Felul in care analizeaza informatiile primite din mediu si ce inteles le acorda.

Totul se raporteaza la intelesul propriu si personal pe care il acordam unui eveniment din viata noastra.

Alegerile pe care le facem asupra felului in care gandim ne motiveaza sau nu.

Chiar daca ti-ai stabilit un obiectiv clar, este nevoie de actiune. Asa cum am mai scris, un obiectiv fara plan si actiune este doar un vis frumos.

Si cum fiecare actiune este determinata de un cumul de ganduri si idei, doar schimband ce se intampla in subconstient, felul in care ne raportam la fiecare eveniment si situatie din viata noastra, va determina daca avem suficient combustibil pentru a ne atinge obiectivele.

Probabil cunoasteti persoane care si-au propus sa inceapa o activitate sportiva sanatoasa. Si primul pas a fost achizitionarea unui echipament frumos, ceva cunoscut si simplu ca doar facem cumparaturi in mod regulat, apoi un abonament la o sala, cu atat mai scumpa, cu atat mai buna si dupa primele 2-3 antrenamente abandoneaza. Am prieteni care au platit un abonament anual si au facut doar 2 antrenamente.

De ce? Din cauza formei pe care alegem sa o imbrace experienta noastra. Daca asociem sportul cu placere, il facem regulat, daca nu, nu. Nu trebuie decat sa schimbi intelesul experientei, sa cauti partile pozitive din spatele actiunilor pe care eviti sa le faci si care stii ca sunt bune pentru tine si sa faci si o lista cu toate rezultatele negative care pot sa apara in viata ta daca nu faci acea actiune.

Vrei un salariu mai bun, dar trebuie sa inveti limba engleza, nu te ajuta sa treci pe lista doar banii pe care ii poti obtine, ci toate lucrurile si experientele fumoase pe care le poti cumpara cu acei bani.

Meriti tot ce e mai bun, deci schimba perspectiva si o sa-ti schimbi viata.

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.