Perspectiva – jocul mintii

Cum putem face ca intr-o lume in care noi lucram, stabilim obiective, facem planuri si actionam, sa nu ne lasam prinsi in vartejul creat de noi si sa uitam care sunt directiile, ce vrem, daca nu ne-am departat prea mult de la drumul nostru, sau daca nici nu mai avem directie?

 

Perspectiva e solutia. Cum? Folositi detasarea data de perspectiva. Faceti pauze, la intervale prestabilite, eu sugerez in fiecare saptamana si detasativa de tot.

 

Alegeti o zi, o ora, faceti sa fie mereu aceeasi, pana intra in obisnuinta, pana treceti de la competenta constienta la competenta inconstienta. Jucati un rol, nu mai sunteti voi, cei obisnuiti. Sa presupunem ca sunteti un auditor, un controlor, care vine la data fixa sa certifice stadiul de desfasurare a planurilor. Sa presupunem ca exista un obiectiv si un plan, macar unul. Daca nu, nu are sens.

 

Deci vine auditorul, pe el nu il intereseaza de ce activitatea nu merge conform planului, nu este interesat de scuze si justificari. Vrea date exacte, cantitative, puncte de atins, versus atinse. Acest auditor este un auditor dragut, vrea doar sa va ajute, are cele mai bune solutii si cauta doar varianta potrivita pentru a va ajuta sa progresati.

 

In acest joc nu mai este vorba de voi, lucreaza altcineva care vrea sa va ajute si atat, care verifica cat de mult ati depasit linia continua si ofera solutii inteligente. Ofera solutii, punand intrebarile corecte (vezi articolul despre intrebarea corecta).

 

Foarte important, este un joc, un joc real, jocul prin definitie presupune relaxare, distractie, ceva foarte placut, caci altfel nu e joc. Puteti chiar sa va alegeti alte haine decat ati purta in mod normal, creati un alt ego, capabil sa se detaseze si sa rezolve.

 

Cu timpul, cand noua personalitate creata va fi naturala, puteti sa va folositi de calitatile nou dobandite, oricand aveti nevoie, fara o zi, o ora stabilita, fara costumatie, fara joc autoimpus. Doar naturalete.

 

Orice schimbare, orice noua provocare este mult mai usor de atins prin joc. Jocul ne leaga de copilarie, cand nu existau limitari, nesiguranta, cand totul era posibil. Jocul creativ, care nu are reguli clare. De cate ori, copii fiind, nu ati inventat personaje, jocuri, totul se stabilea pe parcurs, cu optiuni nelimitate, rasete si nebunii.

 

Jucati-va si viata se schimba. Renuntati la lupta, reinventati jocul.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: