Pregateste-te sa inveti

Si pentru invatare e nevoie de incalzire. Asa cum orice antrenament incepe cu o incalzire, tot asa trebuie sa inceapa si sesiunea de invatare.

Sunt cativa pasi pe care ii poti urma pentru a avea o stare buna:

 1. Pregateste terenul. Un birou dezordonat nu o sa te ajute prea mult. Si nu cred in studiile care arata ca cei dezordonati sunt extrem de inteligenti, poate doar puturosi. Inca nu stiu niciun om de succes care sa performeze in haos.
 2. Inchide cat mai mult din potentialele surse de distragere. Un telefon care anunta din minut in minut ca ai primit un mesaj nou nu este de ajutor.
 3. Sportul ajuta. Sportul practicat cu regularitate, dar si o plimbare de 20 de minute inainte de a invata. Sunt numeroase studii care arata ca exista o legatura directa intre activitatea sportiva si rezultatele scolare. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, doar cautati pe net si o sa gasiti studii efectuate de universitati de prestigiu din lume.
 4. Scrie ce stii deja despre subiectul pe care il studiezi. Doar cateva idei de baza sunt suficiente.
 5. Decide ce vrei sa obtii din fiecare carte si din fiecare curs. Si aici nu este vorba doar de examene. Multi adulti invatam diverse lucruri, caci vrem sa progresam in cariera si in viata.
 6. Pune-ti mereu cele trei intrebari importante:
  1. De ce invat asta? Care este obiectivul meu final?
  2. Ce stiu deja despre acest subiect?
  3. Ce trebuie sa invat?

Pentru orice activitate trebuie sa ai o anumita stare de spirit. Probabil ca puteti observa sportivii de performanta cum se pregatesc inaintea competitiei, cum fiecare atlet are mici ritualuri menite sa-l aduca in starea competitionala.

Tot asa trebuie o stare anume, o pregatire mentala, caci fiecare elev poate sa fie precum un sportiv de performanta, caci in final toti cautam performanta in ceea ce facem.

Si cel mai important – claritate. De ce inveti, ce beneficii o sa-ti aduca in viitor?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: