Pretul succesului

Succesul vine atunci cand suntem dispusi sa platim pretul si nu ma refer la o suma de bani, ci la munca depusa, la schimbarile mentale, de comportament si de actiune pe care suntem dispusi sa le facem.

De aceea spun mereu ca un obiectiv trebuie sa ne placa foarte mult, sa invatam sa gasim si sa scoatem la suprafata toate aspectele bune si pozitive, toate lucrurile bune legate de indeplinirea obiectivului si cum ne va schimba viata in bine, noua si celor dragi atingerea acestuia. Un obiectiv care nu prea ne place, daca nu schimbam anumite structuri pe harta mentala ca sa-l transformam in ceva foarte important si placut pentru noi, este din start supus unei marje mari de esec.

Pretul platit trebuie intotdeauna sa fie mai mic decat beneficiile. Nu merge ca intr-o economie ideala unde pretul este egal cu serviciul sau bunul cumparat. Mintea noastra cauta cea mai buna varianta, este cel mai bun comerciant, de asta din pacate exista situatii cand renuntam inainte de a incepe sau chiar pe parcurs, caci vrem sa platim un pret cat mai mic pentru ceea ce primim. Ca de exemplu, alegem satisfactia imediata chiar cu pretul unor repercusiuni proaste asupra vietii noastre, pentru ca ni se pare ca obtinem un beneficiu rapid, placut si confortabil. In aceasta categorie se incadreaza dependentele de mancare, alcool, tutun etc.

Alegem placerea imediata in defavoarea beneficiilor mari dar pe termen lung. Ce rau poate face o prajitura, un pahar de alcool sau o tigara in plus. Am ales sa dau exemplul dependentelor numite usoare, care nu sunt controlate prin legi, caci nu cred ca drogurile sunt utile nici in cantitati mici.

Secretul succesului este imbunatatirea constanta, oricat de mici ar fi pasii, sunt foarte importanti. Si cel mai important este dezvoltarea personala, imbunatatirea constanta a mintii noastre, a legaturii dintre constient si subconstient. Totul, toate realizarile noastre si bune si mai putin placute sunt un rezultat direct a ceea ce gandim si a softurilor pe care am ales constient sau nu sa le inscriem pe harta mentala si care ruleaza mai ales fara stirea noastra, creandu-ne viata si realitatea personala.

Invata tot ce poti, cat de mult poti si pune in aplicare cat mai multe din lucrurile invatate. Si mai ales pastreaza un jurnal scris al progresului saptamanal, lunar si anual pentru a-ti afla progresul si pentru a fi sursa de motivare personala.

Pretul cel mai mare platit de oamenii de succes este asumarea responsabilitatii pentru viata proprie, ca rezultanta din jocul permanent cu subconstientul si constientul cu valori si crezuri, cu programe si metaprograme.

Responsabilitatea este opusa justificarilor si scuzelor, acestea nu mai exista in limbajul secret al succesului si al oamenilor de succes.

Voi ce alegeti?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: