Puterea angajamentului

132.Puterea angajamentului

 

Angajamentul este resursa puternica care ne ajuta sa ne indeplinim obiectivele. Motivatia fara angajament este precum o masina de curse fara roti.

 

Anagajamentul inseamna sa lasi totul in urma, sa te arunci in proiectul ales, fara teama, fara ancore cu trecutul, cu inima deschisa si cu multa incredere in sine.

 

Sunt persoane care spun ca atunci cand incepi un proiect nou, o viata noua, sa pastrezi totusi niste legaturi de siguranta cu vechea viata. Eu va spun sa le dati foc, sa le distrugeti, asa nu mai puteti sa mergeti decat inainte. Orice posibilitate de reintoarcere la zona de confort cunoscuta, va da un imbold subconstientului sa va traga inapoi, la ceea ce deja cunostea, la zonele bine cercetate si testate aflate pe harta mentala.

 

Angajamentul nu se poate discuta in procente, ori este total, 100%, ori deloc. Jumatatile de masura sunt bune, doar in farfurie, in cadrul unui regim de slabire, in viata, reprezinta doar scuze si justificari.

 

Va propun un exercitiu, de angajament. Redeveniti copii, de cat angajament da dovada un copil cand invata sa mearga. De cate ori cade si se ridica, din momentul in care incepe sa devina cat de cat stabil pe piciorusele lui, se va tine de mana voastra si va alearga in toata casa. Nu mai exista pentru el decat inainte si in picioare. Oare copilul se gandeste ca daca nu reuseste sa merga, este o solutie si mersul in patru labe?

 

Cat de usor uitam, apoi exercitiul angajamentului. Caci totul tine de exercitiu, de antrenament, de perseverenta. Angajamentul, ca si vointa sunt ca un „muschi mental”, cum le place unora sa spuna si nu este gresit. Normal ca nu anatomic, nu exista asa ceva, dar ca modalitate de antrenament, de mentinere si de hranire este foarte similar. Daca nu este antrenat si hranit corect, devine slab, urat, imbatraneste.

 

Imbatranirea este alegerea noastra, cand renuntam la angajamentul fata de minunatul dar primit si anume viata, viata noastra, asa cum e ea, cu ceea ce am atras constient sau nu.

 

Antrenati-va angajamentul, caci oamenii cei mai apreciati in orice situatie, sunt cei capabili sa-si asume un angajament si sa-l duca pana la capat. Asa cum se spune, te poti baza pe ei.

 

Angajati-va in propria viata, in propriul destin.

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.