Puterea concentrarii

Este bine stiut ca pentru a obtine ceva, orice, este nevoie de concentrare si cu cat capacitatea de concentrare este mai mare, cu atat realizarea obiectivului este mai usoara.

Pentru a realiza ceva trebuie sa fim capabili sa ne concentram suficient de mult si de intens asupra unei idei. Nu trebuie sa fim descurajati daca nu reusim foarte usor sa ne concentram si mai ales sa pastram concentrarea, caci foarte putini oameni sunt capabili sa-si mentina concentrarea pe durate mari de timp. De fapt chiar reusim sa ne pastram concentrarea, dar de multe ori pentru lucruri care nu sunt bune pentru noi.

Solutia este sa invatam sa ne concentram cand vrem, cat vrem si asupra lucrurilor care sunt bune pentru noi.

Cu doar cateva exercitii de concentrare practicate in fiecare zi, se poate ajunge la rezultate extraordinare.

Atingem succesul cand invatam sa ne concentram, cand invatam sa folosim gandurile, puterea extraordinara a mintii, pentru ceea ce vrem sa obtinem, nu pentru ceea ce nu vrem. Resursele noastre sunt imense, doar ca nu am fost invatati cum sa le folosim la potentialul lor maxim.

Din pacate, in scoala, cel putin in Romania, nu stiu sa fie obligatoriu in programa scolara un curs de dezvoltare personala, de crestere a concentrarii si capacitatii mentale.

Va provoc la un exercitiu simplu: in fiecare seara inainte de culcare, incercati sa va rememorati gandurile, spre ce ati ales sa le indreptati, care a fost destinatia sau destinatiile principale ale gandurilor voastre. Probabil ca vor fi oameni care vor spune ca este greu, chiar imposibil sa aiba controlul asupra propriilor ganduri. Si atunci va intreb eu, daca nu avem controlul asupra mintii noastre, cel mai grozav dar pe care l-am primit la nastere, cum ne putem astepta sa avem controlul asupra vietii noastre?

Noi suntem niste creaturi minunate care doar trebuie sa fie antrenate in dezvoltarea personala si in dezvoltarea mintii noastre.

Exercitiile de concentrare va vor deschide o noua lume, o noua aventura in care descoperiti un nou teritoriu, vast plin de bogatii si atat de putin explorat, acesta fiind mintea constienta si subconstientul.

In articolele urmatoare voi prezenta scurte exercitii de antrenare a capacitatii de concentrare.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: