Puterea obiceiurilor

Toti avem obiceiuri, de fapt suntem un cumul de obiceiuri. De la piciorul cu care incepem sa ne imbracam, pana la rutina de la dus sau felul in care ne pieptanam. Suntem asa de prinsi in obiceiuri, ca nu le mai observam. Acestea au puterea sa ne usureze viata, pana la un punct. Si totul tine de fiecare obicei. Cele pozitive ne duc departe in viata, iar cele negative ne fac sa pierdem timp si resurse importante.

Asa functioneaza mintea, cauta permanent actiuni repetitive pe care sa le transforme in obiceiuri. De aceea e nevoie de multa repetitie pentru implementarea unui obicei. Si cu cat emotiile asociate sunt mai puternice si mai pozitive, cu atat este mai repede implementat.

Cum ne ajuta implementarea de noi obiceiuri pozitive? Ce intrebare! Normal ca ajuta. Cui nu i-ar placea sa se trezeasca dimineata si sa-si inceapa ziua cu sport sau yoga? Sau cum ar fi sa avem obiceiul de a manca doar sanatos?

Dar pe langa beneficiile directe si usor de observat, sunt si beneficii subtile si unul din cele mai importante este cresterea respectului si increderii in sine.

Senzatia aceea placuta cand stii ca ai facut in fiecare zi ceva bun pentru viata si sanatatea ta. Ca te poti lauda pe Facebook nu doar cu platoul cu mancare de la restaurantul x, ci cu antrenamentele tale zilnice, cu numarul impresionant de carti pe care il citesti. Cum ar fi sa inlocuiesti televizorul cu o carte buna? Cum ar fi sa citesti in fiecare zi in timpul pe care l-ai fi petrecut la televizor?

Cand te apreciezi mai mult si te respecti pe tine, ai tendinta sa implementezi mult mai multe obiceiuri pozitive. Devii mult mai important in viata ta.

Si ce e cel mai important, nu vorbele ii ajuta pe cei din jur sa se schimbe, ci puterea exemplului. Daca esti un parinte care fumeaza, cum poti sa-i explici copilului tau ca fumatul e daunator?

Implementarea obiceiurilor pozitive aduce beneficii nu doar in viata ta, ci si a celor dragi.

Tu ce obicei pozitiv vrei sa aduci in viata ta?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: