Puterea personala

Puterea personala este singura resursa capabila sa mute muntii din loc, sa ne transporte acolo unde altii nici nu indraznesc sa viseze.

Dincolo de dorinte, ganduri si sperante, diferenta este data de capacitatea noastra de a actiona si de a produce rezultate. Oricat ne-am dori ceva, oricat am medita, transforma si umple mintea noastra de ganduri pozitive, fara actiune si constanta, totul ramane un  plan frumos pe hartie. Asta daca ajunge sa se materializeze macar intr-un plan.

 

Partea buna este ca avem deja aceasta putere, ne nastem cu ea, este darul pe care il primim de la univers. Tot ce trebuie sa facem este sa o scoatem la suprafata, sa o folosim, sa o antrenam, ca un sportiv de performanta.

 

Puterea personala se cladeste prin suma tuturor reusitelor si a esecurilor, ca rezultat al perseverentei de a ne urma telurile, visele. Nici succesul si nici esecul nu apar peste noapte. Daca esecul este ca rezultat al actiunilor neintreprinse, succesul este rezultatul actiunilor facute, pas cu pas, zi de zi. In acelas timp succesul este rezultatul cumulat al actiunii, determinarii, curajului de a trece dincolo de limite si de a iesi din “dulcea” zona de confort.

 

Putem gasi accesul la puterea personala, cautand raspunsul la intrebarea “Ce ii face pe oameni sa actioneze?” si deci ce ne face pe noi sa actionam. Daca raspunsul se lasa asteptat, cautati un moment in trecutul vostru cand ati fost capabili sa treceti dincolo de limitele proprii, sa faceti lucrurile altfel, cand ati obtinut starea de succes. Analizati in detaliu, care a fost motivatia, cat de puternica a fost care a fost factorul declansator si mai ales, cat de mult v-ati implicat.

 

Orice reusita avuta intr-un domeniu, se poate replica usor in orice alt domeniu, acea bucata din harta mentala care va ajutat sa atingeti un tel, se poate copia peste orice alt domeniu din viata. Sistemul daca functioneaza, doar trebuie adaptat si modificat dar, principiul ramane acelas.

 

Puterea vine din capacitatea de concentrare, din responsabilitate si din actiunile zilnice. Probabil va amintiti cand profesorul de limbi straine va spunea, ca a invata zilnic mai putin, este de zeci de ori mai valoros si de durata decat a “ingrasa porcul in ajun”. Actiunile zilnice pentru atingerea scopurillor, ne antreneaza minte si subconstientul sa perseveram, este partea noastra din contractul cu universul prin care ne asumam reusita.

 

Si nu uitati, schimbarile mici dar zilnice, departe de a fi stresante, intr-un an, vor duce la schimbari uriase in viata voastra. Petreceti 10 minute pe zi pentru a invata ceva nou in domeniul vostru de interes si intr-un an veti acumula 3650 minute de informatie noua, adica 61 de ore.

 

Anul acesta cat timp ati petrecut pentru a va dezvolta, a creste emotional si spiritual?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: