Remedii pentru anxietate

36.Remedii pentru anxietate

 

Anxietatea este una din manifestarile provenite din frica si poate sa conduca in timp la depresie. Anxietatea este o stare autoprogramata de vizualizare negativa a unui viitor posibil.

Sunt cateva mecanisme de autodeclansare a anxietatii si deci de lupta impotriva ei:

–       Daca crezi ca frica este mai puternica decat tine, atunci va prelua controlul. Totul este un joc in care ne asuma responsabilitatea sau cedam responsabilitatea fricilor noastre. E doar o alegere personala.

–       Frica nu se instaureaza decat prin repetarea constanta a unor ingrijorari. Cu cat le repetam si le traim mai puternic, cu atat antrenam creierul sa le implementeze in subconstient. Renuntati la repetarea starilor proaste. Mai bine repetati un comportament sau o stare buna.

–       Accepta-ti fricile, vorbeste despre ele, dar nu le mai da puterea asupra ta. Iti poti imagina fiecare frica ca pe un spiridus mic si nervos care nu face decat sa se agite in jurul tau dar fara sa aiba puterea sa te atinga. Transforma fiecare frica intr-o imagine care sa te faca sa razi. Umorul este o unealta imbatabila impotriva fricii.

–       Nu ascunde sentimentele neplacute. Accepta-le, analizeaza-le si lucreaza cu ele. Tot ce ascunzi are tendinta sa creasca si sa devina mai puternic. Daca refuzi sa-ti platesti impozitele, acestea nu vor disparea, ci vor aduna majorari si penalitati.

 

Frica e permanenta in viata noastra si tocmai din acest motiv ne putem folosii de ea. Foloseste frica in favoarea ta. De exemplu daca tot amani sa inveti pentru un examen, foloseste frica de esec pentru a te stimula sa inveti. Nimic nu este bun sau rau, totul tine de modul in care actionam si ne reprezentam realitatea proprie.

 

 

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.