Secretul din spatele amanarii

Asta depinde foarte mult de ceea ce amani. Daca amani unul sau mai multe lucruri importante din viata ta, este posibil sa aiba cauze diferite, dar cu siguranta au la baza una sau mai multe emotii negative.

 

Un motiv este evitarea unei stari negative. Suntem fiinte in cautarea placerii si a securitatii. Vrem sa fim in siguranta, protejati si fericiti. Doar ca, in realitate, fiecare moment este supus schimbarii, indiferent ca o dorim sau nu. Lumea se schimba, viata noastra se schimba si ea. Si ne raman doar doua posibilitati:

 

– sa fim suficient de deschisi si de abili sa imbratisam schimbarea cu tot ceea ce vine si sa ne concentram pe lectii si pe lucrurile bune pe care le aduce, chiar daca la inceput e greu sa le gasim sau

 

– sa refuzam schimbarea si adaptarea si atunci viata o sa aiba grija sa treaca ca un tavalug peste mintea si emotiile noastre si o sa ne schimbe cum vrea ea si s-ar putea sa ne placa rezultatul.

 

Orice schimbare si deci iesirea din zona de confort este inevitabil insotita de o emotie negativa. Mintea intra in zona de atac sau fuga, se produce un exces de adrenalina si corpul si mintea reactioneaza in consecinta. Singura solutie este sa smulgi repede bandajul, adica sa incepi cu cea mai neplacuta sarcina si sa te concentrezi sa o termini cat mai repede. Nu numai ca vei scapa repede de emotiile negative, dar sentimentul de a fi invingator peste fricile tale este cu mult mai placut si mai puternic decat orice sentiment negativ precedent.

 

Asa cum se spune in literatura de specialitate “Eat the frog first”.

 

Tu ce broasca mananci la prima ora?

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: