Semne care arata rezistenta la schimbare si cum poti sa le schimbi

Toti avem o rezistenta nativa la schimbare, caci ne scoate din zona de confort. Zona de confort, asa cum am mai scris, este inamicul progresului. In general nu facem o schimbare importanta decat daca o dorim foarte mult sau are un impact puternic asupra noastra.

Uneori dezvoltam o rezistenta mai mare la schimbare si putem sa aflam acest lucru daca ne recunoastem in cele mentionate mai jos:

–       Sunt ceea ce sunt si nu trebuie sa ma schimb pentru nimeni. Schimbarea nu o facem pentru cineva, o facem tot pentru noi ca sa putem obtine altceva decat ceea ce am obtinut pana acum. Fa o lista cu toate lucrurile bune care se intampla daca alegi schimbarea.

–       Trebuie sa se intample ceva care sa ma motiveze. Motivatia este doar o stare interioara care poate sa fie accesata in orice moment. Daca asteptam un stimul extern, acesta poate sa nu vina niciodata sau sa fie extrem de neplacut. Nu cred ca e bine sa astepti sa cureti cosul de fum pana explodeaza soba.

–       Familia este zona de confort. Familia este o oaza de siguranta, dar daca tinzi sa ramai doar in zona cunoscuta, sa nu-ti faci prieteni noi si sa nu-i integrezi cu familia, poti avea un efect coplesitor chiar asupra propriei familii.

–       De ce sa schimbi daca merge si asa? Chiar daca nu iti doresti o schimbare majora, poate poti sa imbunatatesti ceva in activitatea ta pentru a castiga mai mult timp, de exemplu.

–       Lucrurile bune nu sunt pentru toata lumea. Nu renunta la miracol si accepta ca acesta poate sa vina doar sub forma unei schimbari.

–       Sunt prea batran ca sa mai schimb ceva. Prea batran pentru ce? Cine spune? Nu cumva vorbeste frica?

–       Starea de negare. Refuzul de a accepta realitatea asa cum este ea. Ca de exemplu, refuzul de a merge la doctor desi durerile de spate devin insuportabile. Orice ar fi, nu o sa dispara de la sine, asa cum in general problemele de orice natura nu dispar, doar se ascund si se agraveaza. Actioneaza impotriva fricii si recastiga-ti liberatatea.

Sunt doar cateva exemple. Oricare ar fi justificarile din spatele unei inactiuni, nu uitati ca sunt doar justificari frumos ambalate ca sa le credem si noi si sa-i mai convingem si pe altii.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: