Si in fond, ce este succesul?

Sunt mii de carti, articole, cursuri care te invata cum sa ai succes. Dar, ce este succesul? Sa iti petreci timpul intr-o statiune de lux, band sampanie, cu persoana iubita? Sa ai o super cariera? Sau poate o familie frumoasa? Sau poate toate acestea la un loc sau nimic din acestea.

Eu cred ca succesul inseamna sa fac acum ceea ce imi place, dar ceva care sa aiba un impact bun asupra mea in viitor. Pentru mine, succesul inseamna o zi in care am reusit sa fac tot ceea ce mi-am propus, in care mi-am facut timp pentru yoga si sport si in care stiu ca am contribuit cat de putin la a crea o viata mai implinita pentru mine si pentru ceilalti.

Ziua in care am iesit din zona de confort, cand m-am provocat, fara sa mai astept ca universul sa faca asta, este o zi buna pentru mine. Si consider ca mi-am atins succesul personal.

In realitate, petrecem prea putin timp facand ceea ce ne place. Muncim, de multe ori, fara bucurie si asteptam sa ajungem acasa pentru a ne bucura de viata.

Asa ca putem invata cum sa ne bucuram de fiecare clipa, chiar daca este o zi nasoala la munca, clientul vrea treaba terminata ieri si seful are o criza de personalitate.

Iata cateva idei:

– Oricat de grea este situatia, intreba-te ce poti invata din asta, mintea o sa caute idei creative si nu o sa mai aiba timp sa se planga.

– Daca cineva crede ca se exprima mai bine ridicand tonul, un exercitiu simplu este sa-ti imaginezi ca se transforma intr-un claun de circ si tu esti cel care ii arunca cu o galeata de apa in cap (totusi, nu incerca si in realitate).

Poate ca este o idee buna sa-ti faci timp pentru tine si sa te intrebi ce vrei cu adevarat de la viata. Sa-ti stabilesti macar un obiectiv suficient de mare incat sa te scoata din zona de confort, dar totusi un pic realist ca sa nu te sperie de tot.

Indiferent cat de grea este viata, meriti sa ai ceva doar al tau pentru care sa lupti. Fie o vacanta, sa inveti o limba straina, o noua specializare, ceva ce sa te bucure, dar si sa-ti aduca un plus de valoare.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: