Si totusi ce este dezvoltarea personala

Sunt mii sau zeci de mii de cursuri, carti si alte materiale care promoveaza dezvoltarea personala. Asta e meseria mea si puteti observa ca sunt destul de prolifica in scrierea acestor articole.

Dar am constatat de multe ori ca sunt oameni care cred ca acest lucru este doar pentru o categorie aparte, este nevoie de studii superioare si un buget imens.

Este adevarat ca orice fel de educatie costa, dar una este sa inveti constant si alta este sa devii un expert intr-un domeniu.

Dezvoltarea personala este orice fel de activitate care iti furnizeaza niste informatii pe care le poti folosi sa-ti imbunatatesti calitatea vietii, sa reduca stresul si sa-ti placa mai mult de propria persoana. Acestea sunt doar cateva din beneficii, dar care sunt foarte importante.

Ce poti face in pasi simpli:

  • Cumpara o carte de dezvoltare personala si aplica macar cateva tehnici din cele prezentate.
  • Citeste articolele mele si aplica tot ce pare a fi potrivit cu tine si mai ales ce nu pare a fi potrivit. Ce pare a nu fi potrivit te va scoate din zona de confort si o sa te ajute sa evoluezi.
  • Dezvolta-ti creativitatea. Exista cursuri si carti care sa te ajute.
  • Invata sa desenezi. Nu trebuie sa fii urmatorul mare maestru al picturii contemporane, dar iti va creea noi legaturi neuronale.
  • Invata sa canti la un instrument, nu trebuie sa fie ceva scump. Si o muzicuta are un efect deosebit asupra mintii.
  • Fa-ti timp pentru sport in fiecare zi. Macar 30 de minute de plimbare. Probabil ca o sa va intrebati ce legatura are plimbarea cu dezvoltarea. In acele 30 de minute concentrati-va doar la miscare, la respiratie si refuzati alte ganduri. Este un antrenament pentru cresterea capacitatii de concentrare, direct legata de dezvoltarea personala.
  • Urmariti un film motivational pe youtube.

Pe termen lung, efectele sunt considerabile. Orice idee noua si valoroasa pe care o insusiti este un bun de valoare pentru acumularea de bogatie spirituala.

In timp, intelegerea si perceptiile asupra vietii se schimba, ajungeti sa faceti mai usor fata stresului si schimbarilor inerente din fiecare zi. Este foarte probabil ca in viitor chiar sa va placa sa aveti parte de noi provocari.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: