Si tu poti avea creierul unui lider

Probabil ca foarte putini oameni se nasc cu calitati de leadership insa,  daca stau bine sa ma gandesc, cu totii avem aceste calitati la nastere, pentru ca  o intreaga familie se misca in jurul unui nou nascut, care stie foarte bine cum sa planifice timpul si resursele propriei familii.

Acum lasand gluma deoparte, cei mai multi oameni isi pot antrena mintea sa devina un lider mai bun, chiar daca aleg sa-si exercite calitatile doar in familie sau intr-o comunitate restransa.

Nu trebuie sa fie un mare CEO ca sa folosesti in viata de toate zilele calitatile unui leader.

A fi un bun leader inseamna a avea capacitatea de a aduce impreuna oameni capabili sa faca lucrurile sa se intample, sa poata sa implementeze o viziune, sa inspire si sa creeze retele de comunicare si afaceri.

A fi leader in societatea moderna este cu totul altceva decat a fi un simplu sef. Cat de putine companii au o viziune si o mai si impartasesc angajatilor! O companie fara viziune este ca un performer fara obiective.

Calitatea unui leader se vede in relatiile pe care le construieste in interiorul companiei si in exteriorul acesteia. Felul in care comunica si in care isi atrage echipa sa mearga impreuna pe acelasi drum este probabil una din cele mai importante calitati.

Din fericire, creierul are o mare doza de plasticitate si, cu antrenament, pot obtine calitati superioare de comunicare, de transfer de informatie si mai ales de intelegere a tuturor celor cu care venim in contact.

Daca vrei sa-ti dezvolti calitatile de leader, trebuie sa gasesti mai intai sistemul care se potriveste cel mai bine cu tine si cu felul de companie in care activezi, si dupa aceea poti incepe sa-l copiezi. Nu uita ca o mare calitate a unui leader este adaptabilitatea la orice situatie aparuta. Chiar nu este nevoie de un leader care sa tipe disperat cand s-a stricat imprimanta.

A modela este primul pas spre invatare si transformare.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: