Succesul si banii

Credem ca succesul e strans legat de marimea contului din banca. A fi bogat este cu siguranta o masura a succesului exterior, dar oare este singura?

 

Credem ca succesul atrage bani si invers. Probabil ca este adevarat, dar daca ar fi doar asa, de ce oare sunt atatea vedete, oameni de succes care s-au sinucis, sau si-au pierdut viata in favoarea dependentelor?

 

Este foarte bine sa ai bani, avem nevoie de ei, putem sa facem mult bine cu ajutorul lor, dar daca avem curajul sa privim in sufletul nostru, ce vrem cu adevarat? Ce inseamna succesul? Oare starea financiara actuala determina cine esti cu adevarat? Sau este doar o masura a unei simple balante de plati si cheltuieli?

 

Este foarte cunoscuta povestea pescarului care pescuia linistit pe insula lui si a omului de afaceri.

 

Vine intr-o zi un om de afaceri, vede un pescar si ii spune ca viata lui este total gresita. Ca daca munceste din greu si isi cumpara inca o barca si angajeaza un om, va castiga mai bine. Si apoi in 20 de ani de munca asidua, poate sa ajunga la o flota de vapoare de pescuit si chiar la propria fabrica de conserve.

Pescarul nostru il intreaba:

– Si apoi ce sa fac?

– Pai o sa vinzi compania si o sa faci ce vrei la batranete. Poti chiar sa te retragi pe o insula si sa pescuiesti toata ziua.

 

Morala este ca fiecare trebuie sa judece succesul personal in functie de ceea ce isi doreste cu adevarat si nu de presiunea altora sau a societatii, care ne vrea mari consumatori.

 

Uitati-va in viata voastra. Aveti grija de voi? Aveti o familie frumoasa? Va bucurati de o carte, un spectacol sau o calatorie? Va puteti plati facturile?

 

Poate, de fapt, aveti mai mult succes decat multi milionari ai lumii.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: