Suntem ceea ce citim

Exista o mare deschidere catre dezvoltarea personala, atat de mare incat exista oameni care nu citesc decat astfel de carti. Ca o noua religie. Considera ca este sub nivelul lor sa-si piarda timpul cu alte lecturi sau la televizor. Orice prieten care nu intelege ultimele tendinte mondiale in dezvoltarea personala sau indrazneste sa vorbeasca despre scorul la meci sau ultima achizitie vestimentara este privit cu mila.

 

De fapt, dezvoltarea personala inseamna echilibru, nu iluminare sau alta treapta de urcat in dezvoltarea spirituala.Echilibru intre munca, placere, viata de familie, sex, distractie etc.

 

A citi doar carti de dezvoltare personala este o limitare extrema. Cunosc oameni care sunt adevarate enciclopedii ambulante, stiu sa citeze din cartile si cursurile celor mai importanti guru din domeniu, dar uita sa traiasca.

 

Nu numai ca o lectura mai variata deschide orizonturi noi, ci si sta la baza inovatiei si ideilor noi. Suntem fiinte indreptate spre placere, de ce sa ne-o refuzam?

 

Eu acum citesc aproape orice. Am primit cateva sute de carti in format electronic si am inceput sa le citesc in ordinea in care sunt in folder. Indiferent ca sunt SF (preferatele mele), drama, razboi, dragoste, etc.

 

Am ocazia sa descopar mentalitati diferite de a mea si chiar lumi diferite.

 

Care este lista ta de lectura pentru anul care vine?

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.