Suntem ceea ce facem

Se spune mereu (chiar si eu am scris despre asta), ca suntem ceea ce gandim. Dar povestea este mai ampla, de fapt nu suntem doar ceea ce gandim, ci si ceea ce facem.

Daca vreti sa va angajati un antrenor personal, o sa alegeti un antrenor gras si iesit din forma sau un antrenor “fit”? Probabil ca pe cel din urma. De ce? Macar putem presupune ca stie ce face. In mare parte este adevarat, poate sa stie sa antreneze pe altcineva sau nu, dar macar isi asuma rolul pe care l-a ales.

Nu e suficient sa alegem ce vrem sa facem, ci mai ales cine vrem sa fim. Daca vrem sa fim un model de leadership nu o putem face doar in business, ci si in viata personala si cea de familie.

Iata patru moduri surprinzatoare prin care poti sa devii cine vrei sa fii:

  1. Renunta la trecut. Ce daca trecutul e plin de greseli si esecuri, asa se invata. Din greseala in greseala. Ceea ce te defineste sunt alegerile pe care le faci in acest moment si atat.
  2. Accepta succesul, dar si ce trebuie sa modifici si sa imbunatatesti. Cum nici esecul nu e permanent, nici succesul. Nu te culca pe lauri si mergi mai departe. Nu te mai lauda ca ai fost mare sportiv la 20 de ani, daca acum ai 50 de ani. Nici macar o celula din corp nu isi aminteste performanta ta sportiva, avand in vedere ca organismul se reinnoieste permanent.
  3. Excelenta este un drum fara sfarsit. Macar in teorie, ca in practica se termina in ultima zi a vietii. Daca nu te pregatesti sa fii mai bun, macar sa te mentii. Nimic nu se mentine fara un efort. Totul merge ori inainte, ori inapoi.
  4. Nu renunta. Nu renunta la visele tale, lucreaza pentru ele in fiecare zi. Niciodata nu stii cand apare o oportunitate, asa ca trebuie sa fii pregatit si antrenat sa dai tot ce poti cand oportunitatile apar. Esecul adevarat apare cand renunti sa mai incerci.

Cum totul pare sa fie trecator, e important ce contributie aduci tu. Si nu e vorba doar de a-ti indeplini sarcinile de serviciu. Dar ce faci tu pentru ca lumea ta sa fie mai buna? Ce faci tu pentru tine? Da daca nu poti face ceva pentru tine, cum poti sa faci pentru ceilalti?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: