Tapul ispasitor sau cum ne sabotam

50..Tapul ispasitor sau cum ne sabotam

 

In orice moment al vietii, oricat de sanatosi, frumosi sau bogati am fi, exista momente in care lucrurile nu merg chiar cum ne-am dori. Totul tine de perspectiva proprie si nu in ultimul rand de gandurile pe care le alegem si de intrebarile pe care le punem.

Iata cateva intrebari pe care nu trebuie sa le punem niciodata, indiferent de situatia in care ne aflam:

–       De ce mi se intampla asta? Subconstientul nostru  este cel mai bun aliat daca stim cum sa-l folosim. Pentru orice intrebare pe care ne-o punem, el cauta sa ne dea raspunsuri. La o astfel de intrebare nu va face decat sa ne reaminteasca toate esecurile peste care nu am avut capacitatea sa trecem si care ne influenteaza si in prezent.

–       Cum de sunt asa de prost? Nimeni nu e prost. Poate nu are cunostintele, creativitatea sa faca fata unei situatii, sau poate se ascunde in spatele “prostiei” ca sa nu actioneze. Dar punand aceasta intrebare,  ne ducem din nou in experientele trecute care nu ne sunt de nici un folos.

–       Pe cine pot sa dau vina? Cine este de vina pentru situatia mea? Daca vrei sa transferi puterea si responsabilitate altcuiva, asta este cea mai simpla cale. Rezultatul va fi doar o viata lipsita de propria libertate de gandire si actiune.

–       Care este cel mai rau lucru care se poate intampla? Sa nu uitam ca realitatea prezenta a fiecaruia este in mare parte ca rezultat al propriilor ganduri. Si atunci de ce sa dam posibilitatea sa cream un viitor sumbru cand putem sa nu facem acest joc!

In functie de experienta personala si de educatie, exista pentru fiecare o serie de astfel de intrebari, pregatite pentru esec. Cel mai simplu mod in care puteti evolua este sa le cunoasteti si sa le schimbati cu intrebari pozitive care sa va ajute sa gasiti solutii, nu sa genereze mai multe probleme.

 

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.