Te rog politicos, TACI!

“Time is money”. Daca nu accepti sa-ti fure cineva banii, de ce accepti sa-ti fure timpul? Destul cu politeturi, exista hoti de timp. Toti avem in jurul nostru pe cineva care vorbeste si vorbeste si nu se mai opreste. Nu spune nimic interesant, nu ne imbogateste viata ci dar toaca ca moara stricata. Ne toaca timpul si nervii nostri.

Daca ei nu sunt suficienti de politicosi sa inteleaga ca avem o viata cu obiective si pasiuni, de ce sa fim noi prea amabili cu acesti hoti.

Totusi, cum sa intrerupi sirul nesfarsit de confesiuni inutile, iata cateva idei:

  1. a) Intrerupere de pattern. Functioneaza minunat si nu e nevoie sa-i torni un pahar de apa in cap, e suficient sa faci ceva diferit. Eu scapam de multe ori de o colega enervanta, varsand cateva picaturi de apa pe birou. Probabil ca a crezut ca sunt foarte neindemanatica, dar avea rezultat.
  1. b) Fa pe prostul. Adopta acea fata de tantalau si gogoman si intreaba cu candoarea unui copil – “Eu nu am inteles poti sa mai explici inca o data?” si dupa 2-3 intreruperi in decurs de 1 minut o sa se sature sa-ti explice drama de weekend.
  1. c) Cere-le o solutie. In general hotii de timp vor doar sa se vaiete sau sa te uimeasca cu aventuri stupide, nu vor sa gandeasca prea mult.
  1. d) Te duci sa-ti umpli cana de cafea si regina barfelor este acolo? Simplu, prefa-te ca vorbesti precipitat la telefon, dar sa fie ceva inofensiv ca un colet intarziat sa nu-i dai sansa sa te descoasa.

Dar ca o incheiere, sa nu ne transformam in roboti, oamenii din jur au nevoie uneori sa-si descarce sufletul, sa vorbeasca cu cineva, chiar daca nu asteapta un sfat. Asculta-i cand au nevoie de tine, dar evita-i pe cei care fac din “miorlaiala” zilnica un titlu de noblete.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: