Temporalitatea schimbarii

Orice schimbare facem, va fi doar temporara daca nu ne asumam noi insine raspunderea pentru schimbare. Probabil unul din cele mai cunoscute exemple in acest sens este ingrasarea dupa cura de slabire. Cand nu numai ca obiectivul a fost prost stabilit si se refera doar la slabire si nu si la mentinere, schimbarea este pe termen scurt. Nimeni nu poate sa-si asume in locul tau nici o schimbare, asa cum gestiunea propriilor emotii este responsabilitatea proprie si nu a altora sau a mediului inconjurator.

Pentru a putea sa faci o schimbare de durata, trebuie sa-ti asumi trei convingeri foarte importante:

  1. Sa crezi ca trebuie sa schimbi ceva. Sa stii exact ce. Expresiile de genul “poate e timpul sa schimb ceva” nu denota nici hotarare si nici motivatie. Asa ca primul pas este sa-ti asumi ca ceva trebuie sa schimbi.
  2. Tu trebuie sa te schimbi. Chiar daca apelezi la tot ajutorul din lume, responsabilitatea este a ta. Orice antrenor, doctor, specialist din orice domeniu poate doar sa-ti ofere solutii si remedii, dar nu poate sa le aplice in locul tau. Nu o sa te vindeci tu, daca pui pe altcineva sa inghita pastilele. Tot asa e si in schimbarea mentalului. Pana nu iti asumi responsabilitatea propriei vieti, schimbarea nu este posibila sau va fi de scurta durata.
  3. Sa crezi ca te poti schimba. Indiferent de varsta, experienta, educatie. Orice om este capabil sa invete si sa evolueze. Toti invatam ceva nou in fiecare zi, chiar daca ne dam seama sau nu. Interesant este sa fim atenti la noile crezuri pe care le implementam in fiecare zi. Renunta la orice sau oricine care iti spune ca nu poti sa faci ceea ce iti doresti. Sunt doar propriile frici si esecuri transpuse asupra celorlalti. Nu inseamna sa rupi legaturile cu familia sau prietenii, doar sa nu-i mai asculti.

Se spune ca dusmanii nu vor sa reusim ca sa nu fim mai buni, iar prietenii ne spun ca nu putem, ca sa ne protejeze de suferinta esecului. Singurul esec apare atunci cand renunti. Pana atunci sunt doar lectii, pasi si ajustari pe care trebuie sa le faci.

Traieste pentru tine si lupta pentru ceea ce iti doresti cu adevarat. Orice piedica sau insucces reprezinta modalitati prin care universul ne testeaza hotararea si determinarea.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: