Tinteste premiul

Cei mai multi oameni se concentreaza foarte rar sau deloc. A fi concentrat in viata ta nu inseamna sa urmaresti cu interes nu stiu ce emisiune tv sau sa-ti indeplinesti sarcinile de serviciu, in timp ce visezi la weekend.

A fi concentrat inseamna sa ai o viziune exacta asupra vietii, sa stii ce vrei sa devii. Adica ce fel de parinte, partener de viata vrei sa fii. Cu cata pasiune vrei sa traiesti fiecare zi, cat de mult vrei sa ai grija de tine si de sanatatea ta. Ce cariera iti doresti.

Dupa ce ti-ai stabilit o viziune clara, stabileste cateva obiective in fiecare domeniu din viata ta si apoi alege-l pe cel mai important, adica cel care are cel mai mare impact pozitiv asupra ta si asupra celor din jur. De exemplu daca iti doresti sa incepi o cariera noua, dar ai probleme de sanatate care nu mai sufera amanare, incepe prin a-ti rezolva problemele de sanatate. Poti avea toti banii din lume, dar acestia nu valoreaza nimic fara sanatate si apoi poti sa-i pierzi pe toti incercand sa-ti recapeti sanatatea.

Daca iti pastrezi concentrarea, stresul isi face greu loc in viata ta. Stresul apare cand atentia se indreapta asupra unei probleme sau chiar a unei potentiale probleme. Schimba directia atentiei. Nu te mai concentra pe problema ci pe solutie. Da-i sansa subconstientului sa te ajute sa rezolvi, nu sa amplifici problema.

Trateaza fiecare problema ca pe o provocare, o lectie si o sansa de a evolua. Candva am lucrat intr-o multinationala care ne-a interzis ca folosim cuvantul “problem” si sa-i inlocuim cu cuvantul “issue”. Caci nimic nu era nerezolvabil. De fapt asa si este. Poti sa pierzi totul, dar atat timp cand inca respiri si te poti misca poti sa o iei de la capat. Doar moartea este definitiva. In rest totul este doar un drum cu pauze, urcari si coborari, taxe de drum, pene etc.

Imi place sa ma uit la documentare despre Japonia. O tara greu incercata din cauza formelor de relief, capriciilor naturii, unde natura poate sa distruga in totalitate un oras sau mai multe si unde tocmai datorita incercarilor foarte grele prin care trec de mii de ani, au evoluat atat de mult din punct de vedere tehnic, comunitatile sunt foarte unite, iar voluntariatul este ceva normal.

Ne suparam pe univers ca ne trimite probleme, dar acestea sunt doar metode de a scoate din noi ce e mai bun, de a ne face sa evoluam si descoperim in noi resurse de care nici nu eram constienti.

Asa ca nu-ti lua ochii de la premiu. Premiul este viziunea ta, obiectivele tale.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: