Una spun si alta fac

Increderea in sine e un subiect foarte delicat si foarte dezbatut. Sunt mii de carti, cursuri si ateliere care te invata cum sa ai incredere in tine. Nu stiu cum dispare increderea, cine o ucide, dar e o problema reala.

Universul functioneaza dupa niste reguli foarte clare. Daca nu ar fi asa, nu am fi capabili sa trimitem oameni in spatiu si sa se intoarca in siguranta. Uneori nu intelegem foarte bine aceste reguli, dar ceva tot stiu, si anume: ca universul functioneaza intr-o deplina armonie. Noi, nu prea.

Suntem de multe ori un haos de ganduri, idei, actiuni si inactiuni. Probabil ca cititi articole despre oameni care par a fi extrem de sanatosi, promoveaza un stil de viata sanatos si apoi sunt gasiti morti in urma unei supradoze. Acesta e haosul cu toata nebunia lui. Una spunem si alta facem.

Increderea in sine vine din asumarea unor valori. Din congruenta dintre ceea ce spunem si ceea ce facem.

Incearca dimineata dupa ce te trezesti sa-ti stabilesti cine vrei sa fii in acea zi, cum vrei sa te comporti, cum vrei sa gandesti. Si apoi actioneaza si gandeste in conformitate cu ceea ce ai stabilit. Incearca pentru o zi si la sfarsitul zilei o sa constati ca esti mult mai increzator in fortele proprii. Degeaba faci un “to do” si apoi uiti de el, dar daca, zi de zi bifezi lista cu activitati, cat de bine te simti?

Increderea in sine se bazeaza pe ceea ce facem, nu va mai ascundeti in spatele trecutului, ce daca ti-ai facut abonament la sala si apoi nu l-ai folosit deloc, e doar in trecut. Invata si mergi mai departe.

Traieste fiecare zi cu mandrie ca poti sa faci ceea ce ti-ai propus si facand asta zi dupa zi, o sa-ti consolideze increderea in sine. Toti cautam confortul si siguranta, dar acestea sunt o iluzie. Cat de bine te simti cand ai facut ceva de care te temi. Pune mana pe telefon si da acum acel telefon care stii ca e bun pentru cariera ta. Daca iti place cineva, cere-i intalnire, ce daca te refuza, nu e sfarsitul lumii si in nici un caz sfarsitul tau. In loc sa te concentrezi pe refuz, bucura-te ca ai avut curajul sa faci ceva diferit. Va fi din ce in ce mai usor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: