Utilizati fiecare moment

Momentul, o clipa in timp care trece atat de repede si care lasa urme tacute in viata noastra. Nici nu mai suntem constienti de el, sau poate nu am fost niciodata. Prea prinsi in vietile noastre, prea obositi, chinuiti de ganduri, sperante si vise neimplinite.

 

Si ce mai conteaza un moment, cand am in fata mea un drum lung cu miliarde de momente in timp si spatiu. Nu stiu ce avem inainte, dar stiu ca in urma avem atat de multe momente care au trecut pe langa noi, pe care le-am pierdut fara sa fim prezenti si atenti, cu adevarat, la tot ceea ce se intampla cu noi, cu gandurile noastre. Fiecare moment in care ti-ai lasat mintea sa hoinareasca si sa-ti aduca ceea ce nu ai nevoie, fiecare moment petrecut in transa produsa de un ecran de telefon sau televizor sunt momente pierdute. Miliarde de momente care nu se mai intorc si care sunt viata ta.

 

Poate un moment pierdut nu conteaza, dar se aduna in luni si ani si uitandu-te inapoi te intrebi unde s-a dus timpul. Caci timpul, de fapt, nu exista. Este doar o masura a vietii, a tot ceea ce suntem noi.

 

Incearca macar pentru o zi sa fii constient de fiecare moment, de fiecare gand, de fiecare actiune sau inactiune pe care o faci. Sa alegi constient pe ceea ce vrei sa-ti cheltuiesti momentele, caci acestea sunt singura bogatie pe care o primim la nastere.

Stiu ca o sa fie dificil la inceput, caci nu esti antrenat sa fii constient in viata ta.

 

Scriu acest articol si recunosc ca este de fapt o confesiune. Statistic am trecut de jumatatea vietii si ma intreb unde s-au dus ultimii ani. Undeva am inceput sa pierd controlul asupra momentelor si acestea s-au transformat in ore, zile, luni si ani. Si aici nu ma refer la pierdut nopti la televizor, ci am uitat cumva sa traiesc clipa. Am uitat ce am invatat despre “mindfulness”. Uneori imi dau seama ca scriu aceste articole pentru mine, sa-mi amintesc tot ceea ce am invatat, toata energia pe care am pus-o in studiul si practica dezvoltarii personale.

 

Hai sa mai lasam telefonul cand mergem cu metroul si sa privim in noi. Sa incercam o introspectie, sa alegem si sa construim obiective si sa gasim idei pentru planurile noastre. Sau pur si simplu sa traim clipa. Sa ne concentram la senzatii, la pozitia corpului, la felul in care respiram, la gandurile noastre. Sa analizam, la rece, ceea ce ne multumeste si sa facem alegeri mai bune.

 

Reteaua de socializarea este o lume hipnotica, care ne face sa uitam de noi. Haideti sa traim cu noi si pentru potentialul nostru.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: