Viata ca o calatorie

93.Viata ca o calatorie

 

Cum am mai spus, si probabil in teorie oricine stie, putem realiza aproape tot ceea ce ne propunem. De ce spun aproape, deoarece venim cu o harta astrala, cu niste abilitati si cu niste lectii de invatat, dar asta este un alt subiect de discutie.

Desi studiez si practic cu daruire astrologia chineza si fengshui-ul, o fac doar ca sa-mi maximizez oportunitatile si ca sa ma folosesc de tot ceea ce imi ofera timpul prezent. In acelasi timp sunt in categoria celor care nu cred in soarta, daca as crede in soarta, as sta in pat si as astepta sa vina soarta peste mine. Eu sunt in categoria celor ce cred in invataturi, adica invata sa foloseasca influenta universului, a stelelor pentru a-si indeplini visele, obiectivele.

Pe orice om de succes intrebam, indiferent de domeniul in care a atins succesul, va avea o singura reteta, un obiectiv foarte bine conturat si multa munca si daruire personala, dublata de responsabilitate. Munca la care ma refer este mai ales de determinare a sistemelor de gandire personala, de determinare a programelor, metaprogramelor si a strategiilor individuale folosite pentru a face sau a nu face o actiune.

Omul de succes este un navigator care isi cunoaste foarte bine nava si echipajul, are experienta vasta in navigatie si este foarte flexibil, caci in orice moment conditiile de navigatie se pot schimba, o mare linistita cu vant din pupa se poate transforma in cateva minute intr-o furtuna. Doar experienta, studiul permanent si mai ales flexibilitatea si capacitatea de adaptare pot salva o nava si echipajul acesteia.

Capitanul suntem noi, nava este mintea noastra, constientul si subconstientul cu toate soft-urile care ruleaza, iar echipajul este familia noastra sau echipa noastra de lucru. Cel ce pleaca la drum si mai ales exploratorul stie ca drumul nu va fi mereu lin si senin, dar comoara care se afla la capatul drumului este mai bogata si mai frumoasa decat orice obstacol ce poate sa apara.

Si chiar mai mult, drumul in sine este o experienta minunata, o sursa de cunoastere si descoperire, de descoperire personala si a celorlalti.

Si acum un exercitiu de incheiere. Cand apare un obstacol, luati o coala de hartie si scrieti toate beneficiile si invataturile pe care le puteti avea din respectivul obstacol. Antrenati-va mintea sa gaseasca doar partea pozitiva din orice si cu timpul va deveni o obisnuinta, o stare naturala. Si cum sa mai atragem insuccesul, cand mintea noastra este pozitiva, cauta doar partea buna din orice.

Iata un exemplu ipotetic. Sa presupunem ca cineva se antreneaza pentru o competitie de patinaj si a alunecat pe scara si si-a luxat glezna. Asta atrage dupa sine imobilizarea piciorului si imposibilitatea de antrenament. Ce beneficii ar putea fi scoase din aceasta intamplare? Poate ca:

–       sa invete sa-si antreneze mai bine gleznele

–       sa caute si o sa gaseasca metode alternative de vindecare mai rapida

–       sa inventeze exercitii care pot fi facute in situatia data

–       sa aiba mai mult timp pentru antrenamentul mental

–       sa gaseasca acea cauza ascunsa din spatele accidentului si o sa o resolve

–       Etc.

Este doar un exemplu ipotetic, dar incercati sa-l aplicati la orice situatie neplacuta prin care ati trecut. Nu asteptati sa se intample ceva rau ca sa invatati sa reactionati bine. Puteti face acest exercitiu cu toate momentele neplacute din trecut si rezolvati si sentimentele neplacute pe care le-ati asociat respectivelor intamplari

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.