Vitamine pentru incredere

136.Vitamine pentru incredere

 

Increderea nu este un lucru, nu este o situatie, sau o caracteristica a unei persoane, este o stare. De ce spun ca nu este o caracteristica, caci aceeasi persoana poate sa fie extrem de increzatoare in domeniul profesiei, dar sa dea dovada de o totala lipsa de incredere cand e vorba de sexul opus sau de a vorbi in public.

 

Uneori sunt persoane cu frica de a vorbi in public, aceasta frica fiind mai mare decat insasi frica de moarte. Irational ar spune altii, dar va asigur ca pentru acele persoane este cel mai rational lucru din lume. Oricum nu incercati cu argumentele logice, personale sa convingeti pe altcineva de ceva ce este perfect logic pentru el. Oricum asta e o alta discutie, la care voi reveni in alt articol.

 

Daca este o stare, cum o putem accesa, cum o putem modifica sau daca tot vorbim de stari si neincrederea este tot o stare pe care o putem schimba destul de usor. Cum, tot exercitiile de NLP sunt cele mai bune si facile, dar pana la a le stapani sau lucra cu cineva avizat, sa gasim ceva accesibil de urmat.

 

Va rog sa alegeti o situatie din viata voastra reala, unde nu dati dovada de prea multa incredere in propria persoana. Poate e legat de viata personala, de cea profesionala, sau mai stiu eu de ce. Gata, ati ales? Bine. Va rog sa va notati pe o coala de hartie ce va spuneti cu vocea mintii, ce cuvinte folositi, ce ton, inainte de a va produce starea nedorita. Cred ca dupa atatea articole pe care probabil ca le-ati citit, nu mai trebuie sa discutam despre responsabilitatea propriei vieti si despre cum alegem starile.

 

Sa luam un exemplu al celui ce nu se simte confortabil sa vorbeasca in public, ca sa nu spun ca are chiar o fobie. Ce eticheta v-ati pus. Poate ceva de genul ’’ sunt un prost vorbitor, rar stiu ce sa spun, nu stiu sa atrag atentia, sunt neinteresant’’ sau altele de genul celor mentionate. Toate acestea sunt etichete, sub care ruleaza softuri.

 

Cum am ajuns la ele, simplu, avem ceva de castigat sau nu vrem sa pierdem ceva. De castigat, da ca de exemplu, confortul. Ce nu vrem sa pierdem, poate aprecierea, admiratia, frica de greseala, de raspunsul corect.

 

Cel mai simplu exercitiu NLP, pentru fiecare dovada de neincredere, puteti sa scrieti in jurnalul vostru de dezvoltare personala, tot ce aveti de castigat, dand dovada de neincredere si tot ce credeti ca pierdeti daca ati fi increzator. Nu trisati, caci nu exista nota, raspuns corect, doar un dialog simplu, dar edificator cu subconstientul vostru, inca un pas spre autocunoastere si libertate personala.

 

O super vitamina.

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.