Vizualizarea, arma secreta

Cred ca s-au scris mii de pagini despre vizualizare. Sunt persoane care spun ca vizualizarea trebuie sa fie o serie de afirmatii pozitive, sa-ti faci un “visual board” cu tot ceea ce te inspira in viata sau cu tot ceea ce iti doresti sa ai.

Desi vizualizarea este o arma puternica, ea are un mecanism destul de complex in spate.

Totul trebuie sa inceapa cu o foarte mare claritate asupra fiecarui domeniu de viata. Mentionez mai jos care sunt domeniile importante din viata mea, fara ca acestea sa fie universal valabile, ci doar ca o sursa de inspiratie.

  1. Corpul fizic si sanatatea
  2. Minte, emotii, creativitate
  3. Iubire si prieteni
  4. Casa mea
  5. Cariera si bani
  6. Pasiune si spiritualitate

Dupa ce stabiliti care sunt domeniile importante din viata voastra, incepeti sa puneti pe hartie, dar in scris, ce vreti sa traiti, sa experimentati, cine vreti sa fiti sau ce sa aveti. Cat mai detaliat. Decupati imagini care sa reprezinte cat mai bine ceea ce vreti sa obtineti de la voi si de la viata. Eu mi-am facut un pdf care incepe cu misiunea si viziunea mea de viata si continua cu fiecare domeniu mentionat mai sus, unde am scris ce vreau sa fiu si am atasat imagini si ganduri reprezentative pentru mine.

Planul de viata se schimba, in functie de cum va schimbati si voi, nu e batut in cuie, dar macar aveti ceva de la care sa porniti. Trebuie sa fie suficient de mare ca sa va stimuleze, dar nici imens sa va sperie de tot si sa nu mai actionati deloc.

Vizualizarea este o forma de meditatie, deci gasiti in fiecare zi cateva momente doar pentru voi. Undeva unde sa nu fiti deranjati si incepeti prin a face un film color, cat mai real, despre viata pe care vreti sa o claditi. De exemplu, daca va doriti o sanatate bune si un corp tonifiat, va imaginati avand deja corp si cat de usoare si stimulative sunt exercitiile la sala, cat de mult va place mancarea sanatoasa si cat de multa energie aveti.

Stiu ca o sa fie carcotasi care sa-mi spuna ca au casa plina de copii si rufe murdare si numai timp de vizualizare nu au. Partea buna este ca mintea nu ia pauza, asa ca decat sa o lasi sa faca scenarii apocaliptice, mai bine o folosesti sa creeze realitatea augmentata pe care o doresti. Daca tot nu ii poti spune stop, mai bine alegi tu scenariul pe care sa-l repeti iar si iar.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: