Autodisciplina in 12 zile – ziua 4

Despre criticism

 

O persoana critica are tendinta sa subevalueze binele din orice, sa fie tentata sa vada doar jumatatea goala a paharului.

 

Critica externa poate avea efecte foarte proaste asupra mediului de lucru, familiei, prietenilor care se vor simti permanent sub o lupa. Nimeni nu are nevoie de critica, doar de o opinie constructiva care poate schimba ceva in bine. Si atentie la prieteni si familie, oferiti opinia constructiva doar cand o cer.

 

In efortul personal de implementare a autodisciplinei, criticismul poate fi un obstacol substantial. Caci nimic din ceea ce vom face nu va trece testul criticului din noi. Orice pas inainte va fi aspru judecat si anulat de vocea interna.

 

Solutie pentru criticism

 

–       Trebuie sa ai incredere in abilitatile tale de a schimba ceva in bine.

–       Orice drum incepe cu un pas si, foarte important, se continua pas dupa pas

–       Noteaza in jurnal fiecare succes, oricat de mic si reciteste la sfarsitul zilei.

–       Cand te confrunti cu un esec, pune mereu intrebarea „Ce am de invatat de aici?” si noteaza fiecare raspuns pe care il primesti

–       Cum totul este supus principiului yin-yang, cauta binele din spatele fiecarui lucru negativ si noteaza experienta in jurnalul tau.

 

Nu uitati ca aceste articole reprezinta un mic curs de autodisciplina si fara exercitiu zilnic nu se poate invata si implementa nimic nou.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: