Faceti liste

Listele sunt o metoda excelenta de organizare. Mintea umana are tendinta de a fi haotica, pierduta in emotii, crezuri si valori care uneori sunt contradictorii si limitative.

 

Listele nu se refera doar la “to do-uri” corporatiste, ci la mult mai mult. Sunt metode de organizare a vietii, dar si de gestiune a acesteia.

 

Eu fac liste cu ceea ce am de facut, folosesc o aplicatie si ma simt tare bine cand bifez o actiune. Am liste cu retetele noi invatate, cu cartile citite, cu locurile vizitate si cu tot ceea ce a insemnat ceva pentru mine. Cand sunt mai albastra, ma uit la ceea ce am realizat si parca ceva se lumineaza.

 

Daca merg la o discutie importanta, daca vreau sa achizitionez ceva, imi fac liste. Nu ma bazez doar pe memoria mea, poate sa fie inselatoare si mai ales poate sa fie modificata de starea emotionala de moment.

 

In general, listele sunt ca o planificare: facute din timp, sunt sursa de noi informatii si cautari. Eu nu folosesc liste pentru cumparaturi, prefer sa ma antrenez cu memo-tehnici. Dar in rest incerc sa tin o evidenta a vietii mele. Daca merita traita, merita notata. Imi notez idei, ganduri, ceea ce vreau sa realizez in perioada urmatoare si pe o perioada mai lunga. Imi place tehnica si folosesc aplicatii care ma ajuta, dar daca nu sunteti foarte minitehnicus, desi greu mai vad pe cineva care sa nu fie afundat in ecranul telefonului, o agenda si un pix fac minuni.

 

Sa luam ca exemplu un interviu. Ati aplicat pentru un post si v-au chemat la un interviu. Luati descrierea job-ului si incepeti sa faceti liste pentru fiecare punct din descriere. Lista trebuie sa contina experienta personala anterioara, felul in care ati imbunatatit ceva, toate nelamuririle cu privire la unul sau mai multe puncte din descriere si tot ceea ce puteti aduce nou pentru angajator. Normal ca sunt doar niste idei, listele pot contine mult mai multe informatii. In stresul interviului, chiar daca sunteti cel mai potrivit candidat, tot este posibil sa gasiti greu un raspuns, sau deloc. Listele va ajuta sa va organizati din timp ideile, sa va gasiti increderea in sine si calmul atat de necesar intr-un interviu.

 

Si va rog sa nu spuneti ca nu aveti timp, dar pentru posturi cu pisici aveti?

 

:))

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: